Finanțarea contribuției proprii în cadrul proiectelor privind realizarea pistelor de biciclete în centrul comunei Mihăileni 2024
Mihăleni - Csíkszentmihály
Descrierea investitiei / A beruházás leírása
În cadrul programului PNRR, Componenta 10, Fondul local, Comuna Mihăileni a câștigat finanțare pentru realizarea celor două piste de biciclete, care sunt în curs de implementare. Proiectele de față presupun realizarea celor două piste de biciclete în centrul comunei, având scopul de a interconecta instituțiile și spațiile publice cu cealaltă pistă, care conduce până la sala de sport, care este în curs de construire. Lungimea acestor două piste este de 430 și 780 m, iar lățimea este 1,20 m, respectiv 2 m și va lega grădinița cu program normal și prelungit, scoala primară, conacul Bialis, stomatologia, farmacia, dispensarul medical, sediul composesoratului, clădirea DSV, magazinul universal, căminul cultural, sala sportivă și DJ124.
Obiectivul investiției / A beruházás általános és sajátos célja
Instituțiile publice, centrele comerciale sunt frecventate zilnic de locuitorii comunei, realizarea pistei de biciclete va deservi circulația în mai mare siguranță a persoanelor care se deplasează pe biciclete. Majoritatea familiilor din comună au mașini, dar ar folosi cu drag și bicicletele. Pista de biciclete va fi o motivație în plus pentru a renunța la mașini, astfel făcând un pas în plus pentru mediul înconjurător. Pe lângă confortul creat este un impuls și pentru a trăi un alt mod de viață, de a fi mai sănătos. Alături de traficul pietonal, ciclismul este o modalitate de deplasare ecologică, care nu generează poluare sau zgomot și este benefic sănătății.
Justificarea necesităţii finanţării / A támogatási kérelem megalapozása
Prin realizarea pistei de biciclete sporim eficient mobilitatea în comună. Numărul accidentelor rutiere pe raza localității va fi mai scăzută. Folosind pista de biciclete, pe termen lung copii vor fi participanți conștiicioși și mai încrezători în traficul rutier, vor deveni mai independenți. Un alt efect pozitiv are latură socială, în sensul în care copii vor fi motivați să meargă cu bicicletele. Vor fi mai mult în companie, se socializează, devin mai independenți de gadgeturi care le domină timpul lor liber.
Potenţialii beneficiari ai investiției / A beruházás célcsoportjai
Numărul de utilizatori ai pistelor nou construite și amenajate este estimat la 500-600 de persoane, copii, adulți, persoane în vârstă și persoane cu dizabilități.
Stadiul actual al investiției / A beruházás jelenlegi helyzete
Stadiul actual al proiectului este în faza de implementare, s-au elaborat documentațiile premergătoare pentru a finaliza proiectul tehnic, și s-a încheiat contractul pentru execuție lucrări cu o perioadă de 3 luni.

Procentul de implementare a investiţiei în momentul solicitării / A beruházás állapota az igényléskor

50% - 75%