CONSTRUIRE GARAJ PENTRU MASINA DE POMPIERI2024
500000
Miercurea Ciuc - Csíkszereda
Descrierea investitiei / A beruházás leírása
Denumirea investiției: CONSTRUIRE GARAJ PENTRU MASINA DE POMPIERI. Prin această investiție se dorește creșterea gradului de securitate a stațiunii, asigurarea infrastructurii de interventie in cazurilor situațiilor de urgență. Constructia va gazdui un garaj pentru masina de pompieri și pentru alte echipamente și utilaje necesare activității de ordine și siguranță publică a statiunii Harghita-Bai.
Obiectivul investiției / A beruházás általános és sajátos célja
Cunoscând faptul că sezonul rece în zona Harghita Băi este o perioadă îndelungată (noiembrie-aprilie) cu precipitații abundente de zăpadă, în acestă perioadă pericolul de incendii este mai mare, deoarece încălzirea clădirilor este cu lemn. Asociația de Dezvoltare Harghitafurdoert Fejlesztesi Egyesulet a primit prin donație o mașină de pompiei, care necesită garare în spațiu închis care să asigure o temperature de min 5 C .Datorită cauzei că nu avem asigurat condiții necesare pentru gararea mașinii de pompieri,,neavând nici serviciul de voluntariat care ar ajuta în situații de accidente și nici resurse umane proprii pentru situații de urngență la Harghita Băi, este binevenit și oportun construirea unei garaj pentru mașină de pompieiri, respectiv dotarea acestui construcții conform legislației în vigoare. Scopul investiției este construirea unui garaj care să asigure gararea mașinii de pompieri voluntari, depozitarea materialelor si ustensilor necesare intervențiilor in caz de urgență; Asigurarea asistenței medicale permanente in stațiunea Harghita Băi prin angajarea unui personal medical in cabinetul nou proiectat;Asigurarea unui spațiu pentru farmacie;Crearea unei wc public modern pentru turisti;
Justificarea necesităţii finanţării / A támogatási kérelem megalapozása
Având în vedere faptul că investiția vizează o zonă turistică, acesta reprezintă un pas în creșterea gradului de securitate a stațiunii. Pentru a putea finaliza lucrările de execuție contractate și a putea demara, respectiv derula cât mai multe invesiții similare, municipiul Miercurea-Ciuc are nevoie de fonduri de stat sau de județ pe lângă cele proprii.
Potenţialii beneficiari ai investiției / A beruházás célcsoportjai
Pompieri voluntari și cadre didactice, aproximativ 10-12 persoane.
Stadiul actual al investiției / A beruházás jelenlegi helyzete
Pe baza Contractului de servicii nr. 39/31.01.2022 a fost elaborat Studiul de fezabilitate și Proiectul tehnic nr. 922/2022, de către S.C. AEDNA S.R.L. În anul 2023 în urma unei proceduri de achiziție publică derulată prin intermediul SEAP, s-a semnat contractul de execuție nr. 960/22.09.2023, cu S.C. IMPEX AURORA S.R.L., din Miercurea Ciuc. Lucrările de execuție au fost începute în baza ordinului de începere nr. 49242/03.10.2023 și în baza Autotizației de construire nr. 11/02.11.2022. Datorită condițiilor meteorologice de iarnă, care nu permit continuarea lucrărilor de execuție aferente investiției, lucrările de execuție au fost sistate începând cu data de 06.12.2023, până la ameliorarea condițiilor meteorologice. În prezente lucrările de execuție au fost realizate în proporție de 10%.

Procentul de implementare a investiţiei în momentul solicitării / A beruházás állapota az igényléskor

1% - 10%