Asigurarea contribuției proprie pentru proiectul ”Înființare rețea de distribuție al gazelor naturale în comuna Remetea, sat Remetea și Sineu, județul Harghita”2024
Remetea - Gyergyóremete
Descrierea investitiei / A beruházás leírása
Obiectul investiției este ”Înființarea distribuției de gaze naturale în comuna Remetea, sat Remetea și Sineu, județul Harghita”. Proiectul are la bază Contractul de finanțare nr.561/20.05.2021. pentru acordarea finanțării nerambursabile de către AM POIM pentru implementarea proiectului.
Obiectivul investiției / A beruházás általános és sajátos célja
Proiectul are ca obiectiv dezvoltarea rețelelor inteligente de distribuție a gazelor naturale în vederea creșterii nivelului de flexibilitate, siguranță, eficiență în operare, precum și de integrare a activităților de transport, distribuție și consum final prin înființarea sistemului de alimentare cu gaze naturale în comuna Remetea, sat Remetea și Sineu, județul Harghita. Obiective specifice ale proiectului sunt: racord la sistem național de transport și SRMP: 1 buc. 2. Sistem local de distribuție și conectare la SRMP: 1 buc. conectare, 59294 m conducte. 3. Realizarea bransșamentelor pentru clienți casnici și publici noncomerciali, inclusiv montarea contoarelor inteligente: 2329 buc. 4. Obținerea licenței pentru sistemul de distribuție prin operator selectat prin concesionare: 1 buc. licență de operare.
Justificarea necesităţii finanţării / A támogatási kérelem megalapozása
Valoarea totală a Contractului de finanțare este de 62.570.207,27, valoarea contribuției proprie fiind 24.930.984,29 lei. Comuna Remetea nu deține de resursele financiare suficiente pentru asigurarea contribuției proprie, prin urmare este necesar obținerea de fonduri din alte surse. Înființarea sistemului de gaze naturale va avea efect pozitiv semnificativ asupra dezvoltării economice și sociale a regiunii.
Potenţialii beneficiari ai investiției / A beruházás célcsoportjai
Beneficiarii proiectului sunt locuitorii comunei Remetea. Prin serviciile oferite de instituțiie publice, locuitorii din zonă sunt beneficiari indirecți ai proiectului.
Stadiul actual al investiției / A beruházás jelenlegi helyzete
Lucrările de execuție a rețelei de distribuție al gazelor naturale, precum și cele aferente stației de reglare și măsurare sunt în stadiul de finalizare.

Procentul de implementare a investiţiei în momentul solicitării / A beruházás állapota az igényléskor

76% - 100%