” ÎNFIINȚARE CENTRU DE ZI PENTRU COPII AFLAȚI ÎN SITUAȚIE DE RISC, COMUNA CORUND, JUDEȚUL HARGHITA”2024
Corund - Korond
Descrierea investitiei / A beruházás leírása
Prin prezentul proiect este prevăzut construirea unui centru de zi, pentru asigurarea serviciilor sociale la nivelul comunei Corund, destinat pentru copii aflați în situație de risc de separare de părinți. Construirea centrului de zi se va realiza pe terenul aflat în proprietatea Primăriei conform Carte Funciară nr. 59514.
Obiectivul investiției / A beruházás általános és sajátos célja
Obiectivul general al proiectului îl reprezintă îmbunătățirea calității serviciilor sociale prin construirea unei clădiri noi, în vederea asigurării condițiilor de infrastructură necesare pentru derularea serviciilor sociale și pentru a asigura un mediu adecvat și comod derulării procesului serviciilor sociale și al asistenței sociale în cadrul comunei Corund, în vederea reducerii riscului de a fi separați de familie, a acelor copii care sunt expuși acestui risc, respectiv contribuție la asigurarea tranziției la energie verde prin implementarea de soluții care conduc la consum de energie care este aproape egal cu zero, în conformitate cu orientările naționale. Obiectivele specifice ale proiectului sunt: OS1. Construirea și dotarea unui Centru de zi în comuna Corund, având arie construită de 218,16 mp, arie construită desfășurată de 345,60 mp și suprafața utilă de 327,38 mp, în vederea asigurării condițiilor de infrastructură necesare derulării activității de servicii sociale. OS2. Înființarea unui Centru de zi pentru copii aflați în situație de risc de separare de părinți de tip 8891CZ-C-II, și asigurarea de servicii sociale de prevenire a separării copilului de familia sa pentru un număr de 42 de copii din comuna Corund. 6 OS3. Implementarea de soluții eficiente din punct de vedere energetic, ce conduc la asigurarea unui consum de energie care este aproape egal cu zero, consum anual total specific de energie primară 90,99 kWh/m2an care este cu 10,09% mai redusă decât valorile impuse clădirii de tip nZEB, asigurare 77,48% din consumul de energie primară finală cu SRE, respectiv atingerea unui nivel anual specific al emisiilor de CO2 de 6,13 kgCO2/m2/an.
Justificarea necesităţii finanţării / A támogatási kérelem megalapozása
Necesitatea implementării proiectului este justificată prin date statistice colectate la nivel județean și la nivel de comună, fiind conturat astfel importanța proiectului de a contribui la creșterea gradului de integrare și de acces la serviciile sociale pentru categorii de persoane defavorizate. Contribuția acestuia la creșterea gradului de integrare la serviciile sociale pentru categorii de persoane defavorizate, în special a copiilor expuși riscului de a fi separați de familie se va atinge prin obiectivele specifice propuse prin care se va asigura accesul la servicii în vederea prevenirii separării copilului de familie pentru un număr de 42 copii, prin Centrul de zi nou înființat în clădirea construită.
Potenţialii beneficiari ai investiției / A beruházás célcsoportjai
Prin implementarea proiectului vor fi afectați în mod direct copii cu vârste cuprinse între 0-17 ani din comuna Corund, aparținând unor categorii defavorizate, în total 42 copii, dintre care 1 copil separat de familie, cu măsură de protecție specială stabilită în condițiile legii, 1 copil care a beneficiat de o măsură de protecție specială şi au fost reintegrați în familie, 15 copii de etnie romă, 8 copii din familii beneficiare de venit minim garantat, 9 copii care nu sunt înscriși în sistemul național de învățământ, 8 copii în risc de abandon școlar.
Stadiul actual al investiției / A beruházás jelenlegi helyzete
Este in curs elaborarea Proiectului Tehnic.

Procentul de implementare a investiţiei în momentul solicitării / A beruházás állapota az igényléskor

1% - 10%