Finanțarea contribuției proprii în cadrul proiectului Modernizare drumuri locale în comuna Mihăileni, județul Harghita2024
Mihăleni - Csíkszentmihály
Descrierea investitiei / A beruházás leírása
Comuna Mihăileni a depus un proiect pentru asfaltarea drumurilor de interes local în cele 4 sale componente al comunei. Proiectul se încadrează în cadrul Programului național de investiții ”Anghel Saligny” la art. 4 alin. (6) lit. c) drumurile publice clasificate și încadrate în conformitate cu prevederile legale în vigoare ca drumuri județene, drumuri de interes local, respectiv drumuri comunale și/sau drumuri publice din interiorul localităților, precum și variante ocolitoare ale localităților.
Obiectivul investiției / A beruházás általános és sajátos célja
Obiectivul de investiții răspunde Obiectivelor strategice din Strategia de dezvoltare locală a Comunei Mihăileni, aprobată prin Hotărârea Consiliului Local din data de 19.02.2021, respectiv pentru: - îmbunătățirea condițiilor de viață al populației comunei prin asigurarea accesului la utilitățile de bază și dezvoltarea infrastructurii de transport; creșterea gradului de siguranță a cetățeanului și accesul acestuia la servicii de urgență în condiții optime creșterea economică prin atragerea de noi investitoriîn agricultură, industrie, servicii, prin modernizarea infrastructurii rutiere și sporirea gradului de accesibilitate. Proiectul de față propune asfaltarea unei lungimi de 8,295 km, în total 28 ulițe și străzi, și anume 2 în satul Livezi, 7 la Nădejdea, 11 la Mihăileni și 8 în satul Văcărești.
Justificarea necesităţii finanţării / A támogatási kérelem megalapozása
Starea actuală a drumurilor locale din comuna Mihăileni a creat o serie de efecte negative, cele mai semnificative fiind: - accesul îngreunat la principalele obiective economice, sociale, culturale și la exploatațiile agricole; lipsa de interes din partea unor investitori în dezvoltarea activităților economice în zonă; - neatractivitate din partea locuitorilor de a se stabili și de a construi locuințe; - Intervenția greoaie a mijloacelor de intervenție în caz de urgență.
Potenţialii beneficiari ai investiției / A beruházás célcsoportjai
Principalul beneficiar a lucrărilor de modernizare va fi comunitatea rurală din comuna Mihăileni, iar cel secundar grupul de investitori care vor investi în zonă.
Stadiul actual al investiției / A beruházás jelenlegi helyzete
În faza de SF/DALI s-au făcut studiile geologice șo topografice, s-au eliberat avizele necesare și s-au încărcat următoarele documente pe platforma mdlpa.ro: certificat de urbanism, extrasele de carte funciară, studiile topo, avizele, devizul general al lucrărilor, Hotărârea Consiliului Local de aprobare a indicatorilor tehnico-economici. Stadiul actual al proiectului este în faza de implementare, s-au elaborat documentațiile premergătoare proiectului tehnic, și s-a încheiat contractul pentru execuție lucrări cu o perioadă de 10 luni.

Procentul de implementare a investiţiei în momentul solicitării / A beruházás állapota az igényléskor

26% - 50%