RENOVARE ENERGETICĂ MODERATĂ SAU APROFUNDATĂ LA BLOCURILE VECHI ÎN COMUNA GĂLĂUȚAȘ, JUDEȚUL HARGHITA 2024
40000
Gălăuțaș - Galócás
Descrierea investitiei / A beruházás leírása
Blocurile nr. 17.19, 20 și 23 sunt construite între anii 1962-1975. Au regim de înălțime parter și trei etaje, respectiv parter și patru etaje. Aceste blocuri nu sunt prevăzute cu instalație centralizată de prepararea agentului termic pentru încălzire, prepararea apei calde se face individual în apartamente, clădirile nu sunt prevăzute cu iluminat de siguranță.
Obiectivul investiției / A beruházás általános és sajátos célja
Obiectivul principal l investiției constă în renovarea blocurilor de locuințe nr. 17, 19, 20, 23. Astfel se dorește izolarea termică a pereților exteriori pe fațadă cu vată bazaltică de 15 cm, înlocuirea tâmplăriei, termoizolarea planșeului de sub pod cu polistiren extrudat și ignifugat cu grosimea de 30 cm, modernizarea energetică a instalațiilor electrice, prin introducerea panourilor fotovoltaice și a lămpilor cu LED în spațiile comune, modernizarea energetică a instalațiilor de apă caldă de consum, prin introducerea preparării locale cu ajutorul panourilor solare.
Justificarea necesităţii finanţării / A támogatási kérelem megalapozása
Întrucât blocurile de locuințe sunt vechi și nu au mai beneficiat de-a lungul timpului de lucrări de renovare, este foarte necesară realizarea intervențiilor amintite anterior, care vor crește performanța energetică a blocurilor astfel încât consumul anual specific de energie pentru încălzire va scădea sub 100kWh/m2/an. Totodată confortul proprietarilor în locuințe se va îmbunătăți considerabil. Deoarece costurile investiției sunt ridicate, iar suma ce trebuie suportată din bugetul local de către Comuna Gălăuțaș este mare, solicităm sprijin financiar din partea Consilielui Județean Harghita în vederea achitării consultanței.
Potenţialii beneficiari ai investiției / A beruházás célcsoportjai
Beneficiarii investiției sunt toți proprietarii apartamentelor din blocurile nr. 17, 19, 20 și 23.
Stadiul actual al investiției / A beruházás jelenlegi helyzete
4,42%

Procentul de implementare a investiţiei în momentul solicitării / A beruházás állapota az igényléskor

1% - 10%