Centrul Cultural Judeţean Harghita
Galeria de Artă a Consiliului Județean Harghita
Jurnal în imagini
Miercurea Ciuc - Csíkszereda
Vineri, Februarie 9, 2024 - 18:00
574 ron
Responsabil program: Fülöp József
- Jurnal în imagini-

Proprietarul pensiunii "Popasul din dealʺ din Ocna Șugatag, Pop Vasile, a găzduit în perioada 1-10 august 2023 o tabără de pictură în spirit liber cu participarea a nouă artiști plastici.

Caracterul unic al peisajului și căldura maramureșenilor au creat atmosfera deliberată necesară creației. La finalul taberei, în Muzeul Etnigrafic al Maramureșului din Sighetul Marmației s-a deschis o expoziție cu lucrările artiștilor participanți: George Alexandrescu, László Botár, Victor Lucian Costăchescu, Victoria Ileana Dragomirescu, Radu Gheorghian, Dumitru Macovei, Ioana Mihăiescu, Florian Mihăilescu și Ioan Oratie. Cuvântul de vernisare a fost susținut de criticul de artă Dr. Roxana Păsculescu, iar în continuare Ioana Mihăiescu a vorbit despre procesul de creație.

Acest material va fi prezentat pe 9 februarie 2024, de la ora 18:00, la Galeria de Artă a Consiliului Județean Harghita. Vom fi martorii a nouă modalități de comunicare vizuală a acelorași sentimente și trăiri personale.

Organizatori: Consiliul Județean Harghita, Centrul Cultural Județean Harghita, Galeria Consiliului Județean Harghita, Uniunea Artiștilor Plastici din România.