Centrul Cultural Judeţean Harghita
Arte vizuale
FREE Camp 2024 - Atelier Internațional de Artă Plastică, ediția a 20-a
Miercurea Ciuc - Csíkszereda
Miercuri, Iulie 17, 2024 - 18:00
27 800 ron
Responsabil program: Botár László
În perioada 17-27 iulie 2024, va avea loc FREE Camp, singura tabără de artă din Miercurea Ciuc, care de 20 ani se integrează cu succes în viața culturală a orașului. Procesul de creație, deschis tuturor și accesibil publicului, este organizat de Centrul Cultural Județean Harghita, Consiliul Județean Harghita și Asociația Cultura Nostra, cu sprijinul Primăriei Municipiului Miercurea Ciuc, la sediul Pro Cultura Siculi, în Sala de Marmură a Casei de Cultură a Sindicatelor. Până în prezent, 110 artiști plastici din 16 țări au participat la FREE Camps. Anul acesta, unsprezece artiști din patru țări vor îmbogăți colecția contemporană a Centrului Cultural Județean Harghita și vor oferi o experiență vizuală iubitorilor de artă la vernisajul expoziției finale, care va avea loc pe 26 iulie, la ora 18:00, în Galeria de Artă a Consiliului Județean Harghita.

Expoziția va fi deschisă în perioada 26 iulie - 14 august 2024. De asemenea în luna octombrie, expoziția va mai fi expusă și la Galeria Artoteca a Bibliotecii Municipale București.

Atelierul este curatoriat de László Botár, artist al Centrului Cultural Județean Harghita.

Organizatori: Centrul Cultural Județean Harghita, Galeria de Artă a Consiliului Județean Harghita,Consiliul Județean Harghita.