ÎNFIINȚARE CENTRU DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ, ÎN COMUNA TULGHEȘ, SAT HAGOTA, JUDEȚUL HARGHITA2024
377000
Hagota - Hágótő
Descrierea investitiei / A beruházás leírása
Proiectul își propune reabilitarea, extinderea modernizarea şi eficientizarea energetică a vechii clădiri a școlii din satul Hagota, în vederea realizării unui Centru de Asistență Socială. În anul 2023 s-a demarat realizarea investiției ÎNFIINȚARE CENTRU DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ, ÎN COMUNA TULGHEȘ, SAT HAGOTA, JUDEȚUL HARGHITA. Până la ora actuală sursa de finanțare a fost din fonduri guvernamentale, dar din păcate în condițiile actuale aceste surse s-au diminuat. În prezent s-au finalizat cca 45% din lucrările de construcții. Comuna Tulgheș pentru finanțare a solicitat și a obținut un credit intern de 312.500 lei, ceea ce nu acoperă în totalitate necesarul de finanțare. În vederea asigurării funcționării este necesar finalizarea lucrărilor de construcții, instalații, amenajări interioare și alte echipamente pentru funcționalitate, realizarea acestora fiind condiționată de rezultatul prezentei note.
Obiectivul investiției / A beruházás általános és sajátos célja
Asigurarea de: - Servicii de asistență medicală comunitară - Servicii sociale educaționale adresate familiilor defavorizate şi cu risc de excludere socială, etnică şi comunitară - Servicii sociale specializate de dezvoltare a deprinderilor de viață independente - Servicii sociale specializate de consiliere şi sprijin pentru femei cu copii; - Servicii sociale specializate pentru persoanele expuse violenței în familie
Justificarea necesităţii finanţării / A támogatási kérelem megalapozása
Proiectul prin obiectivele stabilite și prin activitățile sale își propune să contribuie la dezvoltarea infrastructurii sociale a furnizorului Comuna Tulgheş, judeţul Harghita.
Potenţialii beneficiari ai investiției / A beruházás célcsoportjai
Locuitorii comunei Tulgheş care vor necesita consiliere psihologică, persoanele minore sau majore, indiferent de sex sau vârstă expuse abuzurilor sau violenței în familie.
Stadiul actual al investiției / A beruházás jelenlegi helyzete

Procentul de implementare a investiţiei în momentul solicitării / A beruházás állapota az igényléskor