Asfaltarea drumul DC 161 pentru înbunătățirea infrastructura rutieră2024
550000
Sândominic - Csíkszentdomokos
Descrierea investitiei / A beruházás leírása
Drumul local, DC 161, care leagă sute de oameni de DJ 125, este foarte afectat de condițiile meteo, din cauza compoziției geologice și a poziției geografice. Valea îngustă cu un pârâu menține condiții de umiditate. În timpul furtunilor, o cantitate mare de apă se varsă de pe dealuri. Deși vremea în sine reprezintă un factor dăunător constant, de data aceasta asfaltul a fost afectat de lucrările de construcție și extindere a conductelor de apă și gaz.
Obiectivul investiției / A beruházás általános és sajátos célja
Obiectivele ale investițiiei sunt: sprijinirea creșterii economice în județul Harghita, îmbunătățirea calității vieții și condițiile de mediu ale cetățenilor, îmbunătățirea condițiilor de circulație rutieră și pietonală, creșterea siguranței în traficul rutier și pietonală, creșterea siguranței cetățenii din zonele marginale prin intermediul drumurilor modernizate, îmbunătățirea aspectului general al localității, creșterea atractivității zonelor marginale ale comunei pentru locuit, comerț și turism, care au ca destinație zonele economice, turistice și istorice din comuna Sândominic. Ne dorim să realizăm acest lucru prin repararea și menținerea calității infrastructurii rutiere locale prin adăugarea unui nou strat de asfalt pe cele existent, care a fost afectată de lucrările publice din ultimii ani. Lungimea totală a drumului este de 1200 de metri, din care aproximativ 866 de metri necesită reparații. Drumul se găsește sub numărul cadastral 50470.
Justificarea necesităţii finanţării / A támogatási kérelem megalapozása
Necesitatea modernizării drumurilor agricole din cadrul prezentului proiect se justifică prin faptul că prin executarea lucrărilor de reabilitare, se va aduce o contribuție însemnată în viața locuitori al satului și se va sprijini activitatea comercianții și producătorii locali. Totodată, datorită faptului că drumurile agricole vor putea fi accesate nediscriminatoriu cu titlu gratuit, investiția își justifică utilitatea publică, deservind întreaga comunitate.
Potenţialii beneficiari ai investiției / A beruházás célcsoportjai
Beneficiarii investiției sunt locuitorii comunei Sândominic.
Stadiul actual al investiției / A beruházás jelenlegi helyzete

Procentul de implementare a investiţiei în momentul solicitării / A beruházás állapota az igényléskor

0%