Renovarea clădirii centrului de zi de asistență și recuperare pentru persoanele vârstnice2024
Sândominic - Csíkszentdomokos
Descrierea investitiei / A beruházás leírása
Clădirea care se află în proprietatea comunei a fost folosită anterior ca grădiniță, dar din cauza creșterii cheltuielilor și a scăderii numărului de copii, clădirea a fost abandonată. După câțiva ani, administrația locală a încercat să găsească o nouă funcție pentru clădirile aflate în proprietatea sa și care nu mai sunt utilizate. Atunci a apărut ideea de a recondiționa clădirea și de a o folosi ca spațiu pentru persoanele în vârstă, unde acestea să se întâlnească și să fie active împreună, sub îndrumarea unor specialiști. Din păcate, ca și în alte așezări, multe persoane lucrează în străinătate, lăsându-și părinții/bunicii singuri. Proiectul pe care l-am inițiat împreună cu Organizația Caritas Alba Iulia are scopul de a oferi posibilitatea unei vieți mai bune pentru bătrânii din sat, combinat cu celălalt proiect al nostru dedicat persoanelor vârstnice în care servim mese calde pentru cei aflați în nevoie. Deși activitățile au început anul trecut, nu am reușit să renovăm clădirea, astfel încât aceasta să corespundă standardelor și nevoilor persoanelor care o folosesc. Deoarece planificăm ca acesta să fie un proiect pe termen lung, este esențial să realizăm lucrările necesare pentru ca bătrânii noștri să se simtă mai bine acasă și pentru a oferi un mediu de lucru mai confortabil pentru cei care lucrează acolo.
Obiectivul investiției / A beruházás általános és sajátos célja
Clădirea în prezent este în proprietatea primăriei comunei Sândominic, care a fost dată în folosință la Organizația Caritas Alba Iulia, care în prezent ține activități sociale de zi pentru vârsnicii din comună. Clădire este alcătuită dintr-un corp cu o forma dreptunghiulară în plan, cu o suprafață construită de 103,09 mp. În cadrul acestul proiect propunem renovarea clădire. Lucrări necesare: -Înlocuirea acoperișului -Izolarea exterioară a clădirii -Îmbunătățiri exterioare -Înlocuirea gardului -Amenajare peisagistică
Justificarea necesităţii finanţării / A támogatási kérelem megalapozása
Clădirea în care se desfășoară activitățile a fost construită în anul 1972, conform cărții funciare nr. 52863. De când și-a deschis porțile, singura renovare implementată a fost schimbarea ferestrelor și ușilor cu unele mai eficiente energetic. După 52 de ani, clădirea are nevoie de renovări pe mai multe fronturi, astfel încât să își poată îndeplini scopul și să poată acomoda bătrânii care participă la program. Programul are un număr de 20 de participanți obișnuiți care vizitează zilnic locul pentru activități organizate de specialiști delegați de partenerul nostru în program. De asemenea, programul are nevoie de personal auxiliar pentru a se deplasa cu mașina în jurul bătrânilor și pentru a-i ajuta cu nevoile lor. Pentru toate persoanele care lucrează acolo, condițiile nu sunt satisfăcătoare, iarna pereții sunt reci, acoperișul are uneori scurgeri de apă, ceea ce provoacă pete umede pe pereți. Aceste probleme tehnice trebuie să fie rezolvate. Dar și alte lucruri trebuie modernizate, cum ar fi curtea, care în prezent are un aspect deprimant și care nu îi ajută pe participanții la program să își mențină o atitudine sănătoasă. Conform contractului, intenționăm să continuăm acest proiect pentru încă cel puțin 4 ani, timp în care putem identifica dacă este cu adevărat util pentru comunitatea care îmbătrânește constant, conform recensământului recent. Cu ajutorul acestei investiții, putem oferi un mediu mult mai primitor pentru vârstnicii noștri și le putem oferi servicii la un standard ridicat.
Potenţialii beneficiari ai investiției / A beruházás célcsoportjai
Grupul țintă actual al acestui proiect este reprezentat de cele peste 20 de persoane vârstnice care participă la program și personalul care se ocupă de ei. Dar cu lucrări bine executată avem posibilitate la creșterea numărul participanțiilor în program. Prin acest program oferim servicii și pentru rudele vârstnicilor într-un mod indirect.
Stadiul actual al investiției / A beruházás jelenlegi helyzete
Proiectul momentan este aflat în curs de demarare.

Procentul de implementare a investiţiei în momentul solicitării / A beruházás állapota az igényléskor

0%