Centrul Cultural Judeţean Harghita
Galeria de Artă a Consiliului Județean Harghita 2023
Expo Free Camp ediția a XIX.-a
Miercurea Ciuc - Csíkszereda
Vineri, Iulie 28, 2023 - 18:00
670 ron
Responsabil program: Fülöp József
 

În perioada 19-29 iulie 2023, va avea loc FREE Camp, singura tabără de creație artă plastică din Miercurea Ciuc, care de 19 ani se integrează cu succes în viața culturală a orașului. Procesul de creație, deschis tuturor și accesibil publicului, este organizat de Centrul Cultural Județean Harghita, Consiliul Județean Harghita și Asociația Cultura Nostra, cu sprijinul Primăriei Municipiului Miercurea Ciuc, la sediul Pro Cultura Siculi, în Sala de Marmură a Casei de Cultură a Sindicatelor. Până în prezent, 110 artiști plastici din 16 țări au participat la FREE Camps. Anul acesta, zece artiști din cinci țări vor îmbogăți colecția contemporană a Centrului Cultural Județean Harghita și vor oferi o experiență vizuală iubitorilor de artă la vernisajul expoziției finale, care va avea loc pe 28 iulie, la ora 18:00, în Galeria de Artă a Consiliului Județean Harghita.

Expoziția va fi deschisă în perioada 28 iulie - 16 august 2023. De asemenea, expoziția va fi expusă în alte două locații în acest an, pe 14 septembrie la sediul Comitetului Academic din Szeged și în octombrie la Galeria Artoteca a Bibliotecii Municipale București. Atelierul este curatoriat de László Botár, artist al Centrului Cultural Județean Harghita.

 

Artiști participanții: Balló Andrea (HU), Botár László (RO), Nicolae I. Constantinescu (RO), Elene Drăgulelei Dumitru (RO), Vladimir Ene (RO), Fazakas Csaba (AT), Lehel Endre (HU), Ráduly Mária Piroska (RO), Volker Schwarz (HU,DE), Varga Ger (NL,HU).

 

Critici de artă: dr.Roxana Păsculescu (RO), Székedi Ferenc (RO)

 

Expoziția poate fi vizitată până la 16 august 2023.

 

Organizatori: Centrul Cultural Județean Harghita, Galeria de Artă a Consiliului Județean Harghita,Consiliul Județean Harghita.