Centrul Cultural Judeţean Harghita
Zilele Judeţului Harghita, ediția XIX-a
Concert de clavecin: Monologuri și dialoguri la clavecin
Miercurea Ciuc - Csíkszereda
Joi, Mai 25, 2023 - 20:00
2 000 ron
Responsabil program: Lajos Franciska
La orgă Ványolós Orsolya, conducătorul ansamblului Ványolós András.

​Ványolós Orsolya a absolvit Facultatea de Pedagogie Muzicală a Academiei Naționale de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca. A urmat cursuri de muzică veche și canto gregorian la Krieglach, Budapesta, Szeged, Pannonhalma și Cluj-Napoca. A fost membru al ansamblului vocal Schola Gregoriana Monostorinensis și al corului de cameră Vox Turturis. În prezent, predă la Liceul de Artă „Nagy István” din Miercurea Ciuc și este membru al corului de cameră Lux Aurumque.

András Ványolós a absolvit Facultatea de Pedagogie Muzicală a Academiei Naționale de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, principalul său interes fiind muzica sacră. A fost membru în ansamblul vocal Schola Gregoriana Monostorinensis și în Corul Operei Maghiare de Stat din Cluj-Napoca, dar și conducător al formației Kálvin Schola. În prezent, este profesor de muzică în Miercurea Ciuc și conduce mai multe coruri cu repertorii variate din zona Ciucului.

Colaboratori: Ványolos András,  Ványolos István,  Ványolos Klára,  Ványolos Lázár, elevii Liceului de Artă Nagy István din Miercurea Ciuc.

Organizatori: Centrul Cultural Județean Harghita,  Consiliul Județean Harghita, Parohia Romano-Catolică Sfânta Cruce