Csíkszentmártoni művelődési ház felújítása és modernizálása2018 ianuarie
120000
Sânmartin - Csíkszentmárton
Descrierea investitiei / A beruházás leírása
A meglevő művelődési ház ma már nem felel meg a kor követelményeinek. Strukturálisan is problémák merültek fel és funkcionálisan sem felel meg. A terv egy teljeskörü külső és belső felújítást foglal magába kiegészítve egy előtérrel, amely a helyiségek optimális elérését teszi lehetővé. A terv magába foglalja a fűtésrendszer kiépítését beleértve egy kazánházat is. Úgyszintén sor kerül vizesblokkok kialakítására valamint az épület villamossági hálózatának cseréjére. Az épület alagsorában kialakításra kerül egy konyha rész is, az északi szárnyban kisebb stúdiótermek, próbatermek kerülnek kialakításra. Az épület össz hasznos felülete 1012,63 nm.
Obiectivul investiției / A beruházás általános és sajátos célja
A beruházás célja a régi művelődési ház külső és belső felújítása, bővítése, funkcionálissá tétele. A fő cél az épület rendeltetésszerü hasznosítása és ezáltal a művelődési élet fellendítése.
Justificarea necesităţii finanţării / A támogatási kérelem megalapozása
Több éves alapos tervezőmunka végére értünk. Rendelkezünk az építkezés beindításához szükséges szakhatósági engedélyekkel. Úgyszintén rendelkezünk a beruházáshoz szükséges pénzalapok 50%-al. A faluközösség egyik fő elvárása a művelődési ház felújítása, amit több közvélemény-kutatáson is kifejezett. Az önkormányzat is kiemelt fontosságú beruházásnak tekinti est.
Potenţialii beneficiari ai investiției / A beruházás célcsoportjai
A beruházás direkt élvezője Csíkszentmárton 2400 lakója, hiszen az itt zajló rendezvények minden korosztályt érintenek. Ugyanakkor konkrét célcsoportjai is vannak, mert a fúvószenekar, néptáncegyüttes és más művelődési csoportosulások otthona lesz a felújított funkcionálissá tett épület.
Stadiul actual al investiției / A beruházás jelenlegi helyzete
Rendelkezünk a beruházás megkezdéséhez szükséges tervekkel, szakhatósági engedélyekkel. Folyamatban van a beruházás közbeszerzési eljárása az elektronikus közbeszerzési rendszerben.

Procentul de implementare a investiţiei în momentul solicitării / A beruházás állapota az igényléskor

11% - 25%