Lucrari privind reabilitare teren de fotbal in satul Dealu2018 ianuarie
50000
Dealu - Oroszhegy
Descrierea investitiei / A beruházás leírása
A közelmúltban végzett felmérés szerint a község lakosságának nagy többsége igényelte a sporttevékenységekben való részvételt. Ezen belül a labdarúgás a legnépszerűbb sportág, melyet a tanulók és a felnőttek is szeretnének játszani. Jelen pillanatban azonban nincs Oroszhegyen egy, a focizásra alkalmas füvesített sportpálya, illetve hozzá tartozó lelátó . Ezért nagy igény van a jelenlegi pálya korszerűsítésére,füvesítésére illetve a hozzá tartozó lelátó megépítésére. Ezáltal megfelelő körülmények lennének a gyerekek nevelésére, focizni tanítására, az utánpótlás nevelésre, a bajnokságokon való részvételre, a felnőtteknek pedig megfelelő szabadidős tevékenységekre. Az előzetes konzultációkból kiderül, hogy úgy a diákok, mint a felnőttek, a civilek, valamint a helyi közbirtokosság részéről sokan hozzájárulnának segítséggel a terv megvalósulásához. Helyi összefogással szeretnénk ehhez a munkához hozzálátni és az építkezéskor a helyi anyagokat szeretnénk felhasználni, elsősorban a fát, mint helyi erőforrást.
Obiectivul investiției / A beruházás általános és sajátos célja
A sportpálya korszerűsítésével,füvesítésével, a lelátók megépítésével, egy hosszú évek óta magára várató és a lakosság részéről nagyon igényelt beruházás valósulhatna meg. Célunk erre az igényre választ adni. Az előzetes konzultációkból kiderül, hogy úgy a diákok, mint a felnőttek, a civilek részéről sokan szeretnék a terv megvalósulását. A műszaki terv elkészült, a földmunkák is elkészültek. Szükséges még elkészíteni az út felőli sáncot és támaszokat. Most következne a terület rendezése, a műgyep letétele és az öltözők megépítése.
Justificarea necesităţii finanţării / A támogatási kérelem megalapozása
A munkát kifizetni önerőből nem áll jelenleg módunkban, ezért szeretnénk igényelni Hargita Megye Tanácsától a támogatás többi részét.
Potenţialii beneficiari ai investiției / A beruházás célcsoportjai
A község teljes lakossága: 4000 fő. Gyerekek, tanulók – tanulás, edzés, utánpótlás, egészséges mozgás kapcsán Felnőttek – bajnokságokon való részvétel, edzés, szabadidős tevékenységek, egészséges mozgás Idősek – szórakozás, kikapcsolódás Vendégek – különböző események, programok testvértelepülések
Stadiul actual al investiției / A beruházás jelenlegi helyzete
A munkálatok 40%-ban elkészültek. Elkészült a műszaki terv és a földmunkálatok jelentős része. Szükséges még elkészíteni az út felőli sáncot és támaszokat. Most következne a terület rendezése, a műgyep letétele és az öltözők megépítése.

Procentul de implementare a investiţiei în momentul solicitării / A beruházás állapota az igényléskor

26% - 50%