Lucrari privind Construire Remiza S.V.S.U. in satul Ulcani2018 ianuarie
65000
Dealu - Oroszhegy
Descrierea investitiei / A beruházás leírása
Ülkében lelkes önkéntesekből álló tűzoltó-csapat van, akik egyesületbe tömörültek. Az elmúlt időszakban sikerült tűzoltóautót vásárolni és bevetési eszközökre pályázni Hargita Megye Tanácsánál. Az autó és a bevetési eszközök megfelelő elhelyezésére szükség van egy tűzoltószínre. Első lépésként az oroszhegyi Önkormányzat megvásárolta az alkalmas telket. Ezután következett a tűzoltószín megtervezése és a munkálatok elkezdése. felrakódtak a falak, jelen pillanatban a tetőszerkezet anyagának előkészítése zajlik
Obiectivul investiției / A beruházás általános és sajátos célja
Mivel az autó állandó készenlétben kell legyen, ez azt jelenti, hogy állandó vízkészlettel kell rendelkezzen. Ezt fenntartani, főleg a téli időszakban, szükséges fűtött helyen állomásozni az autóval. Ezért van nagy szükségünk a tűzoltószín tervezésére és felépítésére, hogy, úgy az autó, mint a bevetési eszközök, ruhák, tűzoltásra alkalmas szerszámok megfelelő helyen legyenek tárolva és őrizve.
Justificarea necesităţii finanţării / A támogatási kérelem megalapozása
A munkát kifizetni több mint fele részben áll jelenleg módunkban, ezért szeretnénk igényelni Hargita Megye Tanácsától a támogatás másik részét.
Potenţialii beneficiari ai investiției / A beruházás célcsoportjai
A beruházás Ülke 400 lakosát és 180 gazdaságát érinti közvetlenül, közvetve pedig a község teljes lakosságát. Ez közel 4000 fő és 1800 gazdaság mentését jelenti. A közvagyon, a közintézmények, óvodák, iskolák védelme elemi kötelességünk, hiszen ezen intézmények garantálják a zökkenőmentes életet, a fejlődést községünkben. A másik, számszerűleg számottevőbb célcsoport a lakosság javainak, a magánvagyonnak a védelme. Ezáltal minden lakos, kicsik és nagyok egyaránt érintettek. Egy korszerű, megfelelően kialakított tűzoltószín és a benne állomásozó, készenlétben lévő autó és bevetési eszközök nagy biztonságot jelentenek községünk lakóinak. Egy bekövetkező tűzesetkor egy megfelelően felszerelt helyi alakulat hatékonyan fel tud lépni a megelőzésben, a kármentésben, a bajok orvoslásában, a károk mérséklésével és megelőzősével.
Stadiul actual al investiției / A beruházás jelenlegi helyzete
Fel vannak rakva a falak, jelenleg készül a tető

Procentul de implementare a investiţiei în momentul solicitării / A beruházás állapota az igényléskor

26% - 50%