Centrul Cultural Judeţean Harghita
Arte vizuale
Expoziție personală de pictură Botár László în Casa de Cultură Vigadó din Tg Secuiesc
Alte localităţi - Más települések
Marţi, Noiembrie 15, 2022 - 18:00
0 ron
Responsabil program: Botár László
Opera lui László Botár depășește granițele orașului Csíkszereda și ale împrejurimilor sale. Din 1990 este membru al Asociației Naționale a Artiștilor Români, din 1994 al breslei Miklós Barabás și din 1995 al Asociației Artiștilor Maghiari din Stockholm. Este membru fondator al grupului de artiști Studio 9. Lucrările sale au fost prezentate în numeroase expoziții de grup și personale în România și în străinătate, inclusiv la București și Oradea, precum și la Budapesta, Győr, Viena, Stockholm, Roma și Berlin.

Expoziția de pictură "Relații bizare" este a treia dintr-o serie de expoziții tematice din ultimii ani ai carierei sale artistice și a treia dintr-o serie de expoziții separate, după București și Ciuc.

Picturile acrilice pătrate, care funcționează și ca un sistem modular, se bazează pe disecția perspicace a autorului asupra relațiilor umane individuale. Prin utilizarea unui număr redus de pete, linii și culori și prin evitarea reprezentărilor formale figurative și concrete, el proiectează stările emoționale din spatele legăturilor.