Centrul Cultural şi de Arte Lăzarea
Expozitiile Centrului Cultural si de Arte Lazarea pr anul 2022
Corelatii din Lazarea
Joseni - Gyergyóalfalu
Miercuri, Decembrie 7, 2022 - 17:10
0 ron
Responsabil program: Ferencz Zoltán
„Conform convingerii noastre, doar sistemul de relații construit cu munca răbdătoare poate ajuta relația de subordonare dintre local și universal, periferie și centru să dispară în raport cu Szárhegy și să devină parte integrantă a circulației sanguine internaționale. ".
István Erőss, rectorul Universității de Arte Plastice din Ungaria

[...] Cele mai multe schimbări în management, întinerirea echipei organizatoare, tabăra organizată de grupul de artiști Túlsó P'Art în ’98, care a marcat noi direcții, au pregătit din ce în ce mai mult nașterea taberei de renume mondial KORKÉP, care este în primul rând Zsolt Siklodi, regretatul director artistic al taberei și este legat de numele lui István Erőss, consultantul de artă invitat al coloniei de artiști. Tabăra de creație, numită Korkép, s-a caracterizat prin muncă creativă fără constrângeri de gen și mijloace moderne de exprimare, care într-un anumit sens a cultivat o relație la fel de strânsă cu comunitatea locală și mediul Szárhegy ca și predecesorii săi [...].

Păstrând deschiderea visată de fondatori și care de atunci a devenit un brand Szárhegy, îmbrățișând repertoriul nesfârșit de bogat de genuri, lucrăm constant pentru a organiza diverse evenimente de artă contemporană în regiune și la nivel internațional, pe lângă coloniile noastre de artiști.
---
Artiști expozanți: Ahmad Vakili, Zsolt Asztalos, Bibiana Crespo, Árpád Daradics, Ágnes Deli, István Erőss, Ferencz S. Apor, Zoltán Ferencz, József Gaál, Soni Gorishankar, Gyulai Liviusz, Herman Levente, Kanejo, Iván Levente, Heváon Levente, Kanejo Ko Seunghyun, Vilmos Koter, Éva Mayer, Mehdi Godini, Péter Pál, Hunor Pető, Piros Jun, Qing CHEN, Ri Eung Woo, Rumen Dimitrov, Zsolt Siklodi, Ferenc Siklódy, Simon Branislav, Ábel Szabó, Béla Szepessy, Csongor Gábor Szigeti, Takashi Ikezawa, Tuğçe Aytürk, Xiao Li

Expoziția va fi deschisă de Zoltán Ferencz, curatorul expoziției