Centrul Cultural Judeţean Harghita
Arte vizuale
DUN'Art • Expoziție de artă plastică la Institutul Cultural Român din Budapesta
Alte localităţi - Más települések
Vineri, Noiembrie 25, 2022 - 18:00
0 ron
Responsabil program: Botár László
 

Vineri, 25 noiembrie 2022, ora 18.00, la Institutul Cultural Român de la Budapesta va avea loc vernisajul expoziției Dun'ART, cu un discurs susținut de László Botár, membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, și de Endre Lehel, artist vizual și coordonatorul Taberei de Artă Plastică P’Art, amandoi fiind curatorii expozitiei recente.

Expozițiareprezintă o selecție dinlucrăriletaberelor de creatieorganizate de grupulartistic P’Art cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Budapesta, făcând parte dintr-o inițiativă mai amplă care vizează aprofundarea legăturilor dintre artiști iromâni și maghiari. Selecția cuprinde lucrări din taberele la care au participat artiști din țări dunărene.

Expoziția Dun’ART își propune să prezinte arta contemporană dintr-o perspectivă nouă, cadrul în care artiști din diferite țări, școli, abordări și tehnici alternative s-au întâlnit într-un concept comun.

 

László Botár este pictor, grafician și designer, membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România (UAPR) din 1990, al Breslei Miklós Barabás din 1994 și al Asociației Naționale a Artiștilor Creatori Maghiari (MAOE) din 2021. Lucrările sale au fost expuse în cadrul a numeroase expoziții naționale și internaționale, incluzând și Ungaria. Este directorul artistic al Centrului Cultural Județean Harghita.

Artistul Endre Lehel este membru fondator al Asociației de Artă a Regiunii Dunării, membru al VUDAK (Asociația Scriitorilor și Artiștilor Germani din Ungaria), coordonator al Coloniei de Artiști P-Art și participant la numeroase expoziții naționale și internaționale.

Artiștii expozanți sunt:

- Dan ȘtefanMinea (România)

- Mária Piroska Ráduly (România)

- László Botár (România)

- Maria Balea (România)

- Elena Drăgulelei Dumitru (România)

- Johanna Kovács (România)

- Zoltán Fábián (Ungaria)

- Lehel Endre (Ungaria)

- Mikó F. László (Ungaria)

- Volker Schwarz (Ungaria)

- Sándor Uzsák (Ungaria)

- Bernadett Breszkovics (Ungaria)

- Csaba Fazakas (Austria)

În deschiderea evenimentului va lua cuvântul domnul  Erőss István, rectorul Universității  Maghiare de Arte Frumoase, Budapesta.

Expoziția este deschisă în perioada 25 noiembrie 2022 - 1 februarie 2023