Centrul Cultural Judeţean Harghita
Zilele Ţinutului Secuiesc ediția a XIII-a 2022
Tuba Tóbiás -basm muzical
Miercurea Ciuc - Csíkszereda
Miercuri, Octombrie 12, 2022 - 18:00
6 000 ron
Responsabil program: Lajos Franciska
Miercurea Ciuc, Cinematograful  Csíki Mozi

Unul dintre principalele obiective ale Orchestrei de Cameră Ciuc este de a cultiva un public iubitor și cunoscător de muzică, lucru care se realizează prin implicarea tinerilor și prin organizarea de concerte educative pentru ei. În ultimii ani, programul anual al orchestrei a fost conceput astfel încât să includă un concert dedicat copiilor.

Basmul muzical esre inclus în programul Zilelor Ținutului Secuiesc.

Probabil că cel mai reușit și unic concert din 2015 a fost producția Tuba Tóbiás, realizat în comun de Orchestra de Cameră Ciuc, Orchestra de Cameră Georgius și Bon Bon Matiné, care a fost repetat și în 2017.

Basmul muzical Tuba Tóbiás de Sándor Balogh și regretatul Győző Lukácsházi a fost prezentat pentru prima dată în 2002 și a cucerit imediat inimile multora, datorită muzicii minunate, personajelor adorabile și artiștilor excelenți. Un basm care nu numai că îi introduce pe cei mai mici și pe cei mai mari în aventurile lui Tuba Tóbiás, ci și în instrumentele orchestrei simfonice și în dragostea pentru muzica clasică.

Personajul care dă titlul acestei povești fabuloase este o tubă care vrea să iasă din lumea monotonă a lui "um-pa, um-pa", așa că pleacă în lume și trăiește aventuri minunate. De atunci, Tóbi a devenit membru al familiilor, CD-ul său fiind lansat de mai multeori.

Biletele la concertpot fi achiziționate de la casa de bilete a CinematografuluiCiuc la prețul de 20 de lei pentru adulți și 15 lei pentru studenți și pensionari.

Organizatori: Primăria Municipiului Miercurea Ciuc, Consiliul Județean Harghita, Centrul Cultural Județean Harghita.