Contribuția proprie pentru proiectul „Înființarea distribuției de gaze naturale în comuna Remetea, sat Remetea si Sineu, judetul Harghita” 2022
1000000
Remetea - Gyergyóremete
Descrierea investitiei / A beruházás leírása
Obiectul investiției este „Înființarea distribuției de gaze naturale în comuna Remetea, sat Remetea si Sineu, judetul Harghita” Proiectul are la bază Contractul de Finantare nr. 561/20.05.2021 pentru acordarea finanțării nerambursabile de către AM POIM pentru implementarea proiectului cod MYSMIS 2014 + 140705 „Înființarea distribuției de gaze naturale în comuna Remetea, sat Remetea si Sineu, judetul Harghita”. Durata de implementare a activităților proiectului de la semnarea Contractului de finantare este de 39 de luni, între data de 1 iulie 2020 și data de 30 septembrie 2023.
Obiectivul investiției / A beruházás általános és sajátos célja
Proiectul are ca obiectiv dezvoltarea rețelelor inteligente de distribuție a gazelor naturale în vederea creșterii nivelului de flexibilitate , siguranță, eficiență în operare, precum și de integrare a activităților de transport, distribuție și consum final prin înființarea sistemului de alimentare cu gaze naturale în UAT Comuna Remetea, sat Remetea si Sineu, judetul Harghita. Obiectivele specifice ale proiectului sunt: 1. Racord la sistem national de transport, si SRMP: 1 buc. 2. Sistem local de distributie si conectare la SRMP: 1 buc conectare, 59.294 m conducte. 3. Realizarea bransamentelor pentru clienti casnici si publici noncomerciali, inclusiv montarea contoarelor inteligente: 2329 buc. 4. Obtinerea licentei pentru sistemul de distributie prin operator selectat prin concesionare: 1 buc licenta de operare.
Justificarea necesităţii finanţării / A támogatási kérelem megalapozása
Valoarea totală a Contractului de Finanțare este de 62.570.207,28 lei,valoarea cheltuileilor neeligibile fiind 17.779.531,92 lei. Comuna Remetea nu deține de resursele financiare suficiente pentru asigurarea contribuției proprie, prin urmare este necesar căutarea de fonduri din alte surse.
Potenţialii beneficiari ai investiției / A beruházás célcsoportjai
Benenficiarii proiectului sunt comunitatea locală.
Stadiul actual al investiției / A beruházás jelenlegi helyzete
Achizițiille aferente realizării investiției sunt finalizate, execuția lucărilor este în curs.

Procentul de implementare a investiţiei în momentul solicitării / A beruházás állapota az igényléskor

1% - 10%