Dotare bucătărie didactică la Liceul Tehnologic Kós Károly / A Kós Károly Szakközépiskola tankonyhájának a felszerelése2018 ianuarie
15000
Odorheiu Secuiesc - Székelyudvarhely
Descrierea investitiei / A beruházás leírása
A beruházás helyi összefogással történik. Fokozottan nagy figyelmet szánunk, hogy helyi válalkozásokkak dolgozzunk.
Obiectivul investiției / A beruházás általános és sajátos célja
A székelyudvarhelyi Kós Károly Szakközépiskolában a 2017-2018 tanévtől beindult a pincér/szakács képzés, duális oktatási formában. Ehhez szükség van egy gyakorló tankonyhára. A helység megvan, de hiányos a berendezés (89 % van meg).
Justificarea necesităţii finanţării / A támogatási kérelem megalapozása
Jelenleg egy szakiskolai osztályunk van pincér/szakács szakon, és ezt szeretnénk folytani a kovetkező években is. A munkaerő piacon nagy hiány van szakács, képzésben, ebben probál megoldást nyujtani ez az osztáy. Nem utolsó sorban a fiatalok itthon tartásában is lehet egy megoldás.
Potenţialii beneficiari ai investiției / A beruházás célcsoportjai
Jelenleg 15 szakács és 60 pincér szakiskolai tanulónk van. A rendezvőnyszervező szakon 28 tanuló van akik szintén hasznalnák a tankonyhát. Egy müködő tankonyha seítségével bemutatókat lehetne tartani a diákoknak, ismert vendég szakácsok közremüködésével, amiben besegítenek a helyi válalkozások is. A 2018-2019 tanévre jováhagytak egy újabb szakács-pincér duális szakiskolai osztályt.
Stadiul actual al investiției / A beruházás jelenlegi helyzete
Jelenleg konyhai berendezéseket vásároltunk meg 96000 RON értékben. 48000 RON-ból (40000 beruházás+8000 önrész) kiépítettük a villany víz, szennyvíz hálozatot. Továbba még berendezésekre van szükség 17.300 Ron értékben

Procentul de implementare a investiţiei în momentul solicitării / A beruházás állapota az igényléskor

76% - 100%