Execuție lucrări - Realizarea infrastructurii pentru cartierul tinerilor din Sub Cetate, Comuna Zetea2022
657000
Sub Cetate - Zeteváralja
Descrierea investitiei / A beruházás leírása
La nivel local și comunitatea din Zetea ca și toată țara, se confruntă cu fenomenul exodului tinerilor spre țările vestice ale Uniunii Europene. Pentru a preveni agravarea situației, autoritățile publice locale au hotărât luarea unor măsuri menite să faciliteze obținerea unor suprafețe de teren, din terenurile aflate în domeniul privat al unității administrativ - teritoriale, pentru construirea unor locuințe de proprietate personală. Atribuirea terenurilor se face în ordinea de prioritate stabilită, pe baza unor criterii aprobate prin hotărâre a consiliului local, în conformitate cu Legea nr.15/2003 privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuințe de proprietate personală.
Obiectivul investiției / A beruházás általános és sajátos célja
Prin asigurarea terenurilor și a infrastructurii necesare, se urmărește prevenirea agravării fenomenului de exod al tinerilor și asigurarea unui climat favorabil pentru întemeierea familiei la locul de naștere. Investiția are menirea de a întării sentimentul de siguranță a tinerilor din comunitatea locală și încrederea în posibilitățile la o viață decentă în Comuna Zetea. Proiectul face parte din strategia de dezvoltare a infrastructurii din Comuna Zetea, menită să contribuie la dezvoltarea vieții economico - socială a comunității. Obiectivele proiectului sunt: reducerea riscului de sărăcie în mediul rural, asigurarea condițiilor pentru circulația în siguranță a locuitorilor, protecția mediului și condiții optime de trai pentru populația beneficiară de investițiile proiectului.
Justificarea necesităţii finanţării / A támogatási kérelem megalapozása
Luând în considerare numărul relativ ridicat al tinerilor în Comuna Zetea cu dorința de a - și întemeia o familie respectiv cererea de teren constructibil pentru realizarea propriei locuințe este în creștere, UAT Comuna Zetea vine în întâmpinarea acestor cereri.
Potenţialii beneficiari ai investiției / A beruházás célcsoportjai
16 parcele în vederea construirii a 16 locuințe de proprietate personală a familiilor tinere, aproximativ 30-40 persoane tinere beneficiari
Stadiul actual al investiției / A beruházás jelenlegi helyzete
Proiectul tehnic și Documentația Tehnică pentru obținerea Autorizației de Construire sunt pregătite, urmează depunerea cererii pentru obținerea Autorizației de Construire respectiv achiziția publică a lucrărilor de execuție.

Procentul de implementare a investiţiei în momentul solicitării / A beruházás állapota az igényléskor

1% - 10%