”Construire centru PSI cu săli de funcţionare în Comuna Satu Mare, Judeţul Harghita”2022
Satu Mare - Máréfalva
Descrierea investitiei / A beruházás leírása
Comuna Satu Mare a propus prin strategia pentru anul 2021-2027 crearea unui centru PSI pentru pompieri voluntari în care se vor realiza spaţii de depozitare pentru unelte specifice, utilaje şi maşini de intervenţie. Construcţia va fi ridicată pe un teren care a fost cumpărat în anul 2018-2019 şi este proprietatea comunei. În prezent pompierii sunt adapostiţi în clădirea comunală lângă clădirea primariei Satu Mare. Spaţiul utilizat în prezent nu este adecvat pentru această funcţiune şi are o suprafaţă limitată pentru depozitare. Clădirea propusă va fi utilizată pe trei nivele: parter (garaje şi spaţii de depozitare) mezanin şi mansardă (spaţii de odihnă şi spaţii anexe: oficiu, grupuri sanitare). Pentru desfăşurarea acestor activităţi în mod corespunzător este necesară construirea acestui centru PSI cu săli de funcţionare.
Obiectivul investiției / A beruházás általános és sajátos célja
Comuna Satu Mare lansează investiția pentru construirea unui şopron din structură de beton armat. Scopul principal este de a crea un mediu modern şi funcţionabil pentru o bună prestare a serviciilor de către utilizatorii clădirii: pompieri voluntari. Prin construcţia centrului PSI se va rezolva problema depozitării utilajelor mari, a autospecialelor şi a echipamentelor specifice. Totodată se va amenaja la mansarda clădirii spaţii sociale cum ar fi: săli de odihnă, bucătărie şi grupuri sanitare. Spaţiile amenajate la mansardă pot fi folosite temporar şi pentru cazare în regim de urgenţă.
Justificarea necesităţii finanţării / A támogatási kérelem megalapozása
Este foarte important ca Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta să fie cât mai bine pregătit cu dotările adecvate şi echipamente moderne depozitate într-un spațiu corespunzător, în scopul asigurării intervențiilor eficiente pe teritoriul comunei și în localitățile învecinate.
Potenţialii beneficiari ai investiției / A beruházás célcsoportjai
Potenţialii beneficiari direcți al acestei investiţii vor fi locuitorii comunei, respectiv locuitorii UAT-urilor învecinate.
Stadiul actual al investiției / A beruházás jelenlegi helyzete
În momentul de față cererea de finanțare a obiectivului de investiții este depusă la Compania Națională de Investiții (CNI) S.A., studiul de fezabilitate este aprobată, lista de investiții este în curs de aprobare a de către ministerul MDLPA.

Procentul de implementare a investiţiei în momentul solicitării / A beruházás állapota az igényléskor

11% - 25%