Achiziționarea linii de fabricație pavaj, boltari, borduri - Útburkoló kövek, járdaszegélyek gyártásához alkalmas gép vásárlása2022
80000
Plăieșii de Jos - Kászonaltíz
Descrierea investitiei / A beruházás leírása
A COVID-19 járvány miatt sok lakosunk elvesztette munkahelyét, ezért sok megélhetési problémát hozott magával a szükségállapot községünkben is. Szeretnénk vásárolni egy útburkoló kövek, járdaszegélyek gyártásához alkalmas gépet. A napszámos program keretében szeretnénk megélhetést biztosítani a fent említett problémákkal küzdő lakosainknak, valamint a szociális munkások munkáltatása is célként szolgál, mivel nemcsak a gyártásáért, hanem ezeknek a termékeknek a lerakásáért is felelősek lesznek a munkáltatott lakosok.
Obiectivul investiției / A beruházás általános és sajátos célja
Célunk, hogy megélhetést biztosítsunk a fent említett problémákkal küzdő lakosainknak, ugyanakkor az infrastruktúra fejlesztése saját (községen belüli) munkaerővel.
Justificarea necesităţii finanţării / A támogatási kérelem megalapozása
2020-ban még igényeltünk támogatást a Megyei Tanácstól a fent említett gép beszerzésére, de tekintettel az acél árának megemelkedésére, a térkőgyártógépet is drágábban tudjuk megvásárolni, ezért szükséges a költségvetésünket erre a célra kiegészíteni.
Potenţialii beneficiari ai investiției / A beruházás célcsoportjai
Célcsoportunk a munka nélkül maradt, illetve a munkanélküli lakosaink, valamint a szociális segélyt kapó lakosaink.
Stadiul actual al investiției / A beruházás jelenlegi helyzete

Procentul de implementare a investiţiei în momentul solicitării / A beruházás állapota az igényléskor