Biblioteca Judeţeană Kájoni János
Ziua Culturii Naţionale şi Ziua Limbii Române 2022
Ziua Culturii Naţionale 2022
Miercurea Ciuc - Csíkszereda
Luni, Ianuarie 17, 2022 - 16:00
750 ron
Responsabil program: Bedő Melinda
Sărbătorim

ZIUA CULTURII NAŢIONALE 2022

la

Biblioteca Judeţeană “Kájoni János”

 

prin jocuri şi concursuri online şi eveniment cu prezenţă fizică la sediul instituţiei (Miercurea-Ciuc, Str. Stadion nr. 1bis)

Vineri, 14 ianuarie şi luni, 17 ianuarie

Publicul şcolar cu o minimă iniţiere în arta poetică, un strop de noroc, multă perpicacitate şi foarte multă dragoste de literatură, este aşteptat în cursul celor două zile, pe bază de programare, la concursul online de poezie “Vorba din gură”.

Concursul online se adresează grupurilor de minimum 10 elevi, începând cu clasa a VII-a, îndrumate de un cadru didactic care îşi asumă responsabilitatea colaborării cu organizatorii.

Cadrele didactice interesate sunt rugate să se adreseze organizatorilor prin intermediul persoanei de contact: Bedő Melinda, bedomelinda@gmail.com, tel. 0720 544 013

Nu vă sfiiţi să trişaţi la concurs! citiţi din timp cele cinci poezii propuse de organizatori: Fiul risipitor, Povestea adormită, Treptele nopţii, Iar şi iar, Îndreptări, toate publicate în volumul “Cuvinte ce s-au mai spus”, de Georgeta Mănilă. Căutaţi cartea sau răsfoiţi virtual pe site-ul Bibliotecii Judeţene https://biblioteca.judetulharghita.ro/

Câştigătorii se vor desemna pe baza punctajului gestionat automat de aplicaţia de concurs şi validat de juriul format din reprezentanţii organizatorului şi din cadrele didactice coordonatoare. Premiile constau în cărţi şi bonuri valorice pentru rechizite şcolare, oferite cu susţinerea financiară din partea Consiliului Judeţean Harghita.

 

 

Luni, 17 ianuarie 2022, ora 16.00

 

Iubitorii literaturii române contemporane sunt invitaţi la Biblioteca Judeţeană “Kájoni János” la întâlnire cu poeţi şi scriitori membrii ai filialei Braşov a Uniunii Scriitorilor din România, în cadrul unui eveniment organizat în colaborare cu Cenaclul literar Buna Vestire din Miercurea-Ciuc.

Evenimentul se va desfăşura în acord cu reglementările sanitare în vigoare. Pentru detalii, vă rugăm să contactaţi organizatorii prin intermediul persoanei de contact: Bedő Melinda, bedomelinda@gmail.com, tel. 0720 544 013