Centrul Cultural Judeţean Harghita
Arte vizuale
Salonul Harghitean 2021, ediția a IX-a la Casa de Cultură Odorheiu Secuiesc
Odorheiu Secuiesc - Székelyudvarhely
Luni, Noiembrie 22, 2021 - 18:00
0 ron
Responsabil program: Botár László
A trea locația a expoziției itinerante Salonul Harghitean, ediția a IX-a va fi organizată în Casa de Cultură din Odorheiu Secuiesc.

Salonul Harghitean, ediția a IX-a, 2021 – „RESTART”

 

Este a noua oară când organizăm Salonul Harghitean, evenimet care printr-o regândire a expozițiilor județene, anuale și-a căpătat denumirea, devenind astfel o expoziție tematică. Anul acesta participanții vor da răspunsuri plastice la tematica „RESTART”, tematică care se leagă organic de temele date în anii precedenți, cum ar fi: Arhitectura haosului, Prezent-caracter-prezență, Granițe, Coexistență, Forme de existență, Rădăcini, Periferie, Spații spirituale. Dealungul anilor Salonul nu numai că a devenit parte integrantă a vieții culturale Harghitene dar atrage participanți și din alte județe și chiar de peste hotare, iar caracterul itinerant face să fie accesibil și celor din zonele Odorhei și Gheorgheni. Anul acesta pe data de 29 octombrie, ca ambasador al vieții culturale din Ciuc, va fi prezentat în Conacul Laffert din Dunaharaszti, Ungaria.

La vernisajut din Miercurea Ciuc în data de 16 septembrie 2021 ora 18.00, pe baza aprecierii juriului  s-au decernat două premii de specialitate.