Agentia de Dezvoltare Judeteana Harghita
Atragerea investițiilor în județul Harghita
Posibilități de finanțare - Cristuru Secuiesc
Cristuru Secuiesc - Székelykeresztúr
Marţi, Mai 18, 2021 - 13:00
0 ron
Responsabil program: Sebestin Maria
Iată cum puteți obține asistență! Oportunități de finanțare în domeniul HoReCa, IT și dezvoltare rurală
Banca va ajuta! Oportunități de cofinanțare, subvenții bancare pentru IMM-uri. Acestea sunt luate în considerare de ANAF la cheltuirea sumei finanțării, fi și tu atent la acestea! 

Prezentarea a fost deschisă și moderată de Sándor Péter, director adjunct al Agenției de Dezvoltare Județeană Harghita.precizat faptul că Consiliul Județean Harghita, prin intermediul Agenției de Dezvoltare Județeană Harghita, împreună cu Patronatul Român – Filiala Harghita, au organizat această serie de forumuri pentru prezentarea posibilităților de finanțare, obiectivul principal fiind acela de a oferi un pachet de informații cât mai complex celor care doresc să aplice la astfel de fonduri. 
De aceea au fost invitați specialiști din mai multe domenii: Fancsali Kalman – consultant în fonduri europene, László Vitos - director EximBank, Dénes Dimén Hunor - director ANAF Harghita, în speranța că aceștia pot oferi o imagine completă a cererilor și pot răspunde la toate întrebările participanților la eveniment.

Ulterior, Bíró Barna Botond, vicepreședintele Consiliului Județean Harghita, a salutat participanții a vorbit despre faptul că este o idee foarte bună să se  organizeze prezentarea pe 3 piloni (consultant fonduri europene, reprezentant din sectorul bancar și reprezentant ANAF), deoarece toți au roluri foarte importante în procesul accesării fondurilor europene și le-a cerut domnilor László Vitos și Dénes Dimén Hunor să ofere antreprenorilor sprijinul lor, deoarece ca și până acum a fost foarte important să se atragă cât mai mulți bani din fonduri nerambursabile, dar de acum va fi și mai important deoarece o dată cu atragerea și accesarea cât mai multor fonduri europene vor avansa antreprenorii și totodată se va dezvolta întreg județul.
Fancsali Kálmán, specialist și consultant în fonduri europene, a prezentat ofertele care vor fi anunțate în perioada următoare.
El a descris fondurile pentru înființarea și dezvoltarea activităților neagricole – liniile 6.4, HoReCa și Turism și TIC, în principal pentru procese de achiziție de software și automatizare.

El a precizat faptul că toți antreprenorii interesați vor primi răspunsuri la toate întrebările, colaborând cu Agenția de Dezvoltare județeană Harghita, pentru a se putea accesa cât mai multe fonduri nerambbursabile.

Vitos László - directorul EximBank județului Harghita, Dénes Dimén Hunor - directorul ANAF Harghita, Márk Dezső Sorin, președintele Patronatului Român filiala Harghita și Koncz Hunor Janos - primarul orașului Cristuru Secuiesc și-au prezentat activitățile de susținere a antreprenorilor, și-au expus disponibilitatea de a sprijini antreprenorii în acesarea fondurilor europene, modificările legislative, schemele financiare ce pot fi accesate, și nu numai.

În încheiere, Péter Sándor, director adjunct al Agenției de Dezvoltare Județeană Harghita, a declarat că rolul Agenției nu se încheie cu susținerea acestor prezentări și cu ajutorul lui domnului Kálmán Fancsali, aceste consultări vor continua, fie în cadrul evenimentelor organizate, telefonic, prin e-mail, etc.
El le-a cerut antreprenorilor să contacteze cu încredere Agenția de dezvoltare, fie pentru accesarea fondurilor, precum și pentru orice altă problemă legată de afacereri, înființarea firmelor, etc.