Agentia de Dezvoltare Judeteana Harghita
Atragerea investițiilor în județul Harghita
Masa rotundă pe tema finanțărilor actuale ANOFM
Miercurea Ciuc - Csíkszereda
Miercuri, Mai 12, 2021 - 10:00
0 ron
Responsabil program: Sebestin Maria
În data de 12 mai 2021, la Hotel Park din Miercurea Ciuc a avut loc o masa rotundă pe tema finanțărilor actuale ANOFM, organizată de Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita în colaborare cu AJOFM Harghita.

O masă rotundă pe tema: Subvențiile actuale ANOFM pentru angajatori a fost organizată în data de 12 mai 2021, de Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita în colaborare cu AJOFM Harghita.

Cilip Arpad, directorul  Agenției de Dezvoltare Județeană Harghita, a salutat participanții și a spus că Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita își continuă sprijinul pentru antreprenori pe linia economică și că aceste evenimente se vor organiza periodic în regiunile Odorheiu Secuiesc, Gheorgheni, Miercurea Ciuc, Agenția fiind la dispoziția antreprenorilor în legătură cu orice întrebări.

Jano Edit Andrea, șef serviciu la Agenția Județenă pentru Ocuparea Forței de Muncă, a prezentat subvențiile în vigoare:

• Alocații pentru șomeri sub 26 de ani și peste 50 de ani

• Alocații pentru reducerea programului de lucru pentru a proteja angajații

• Sărbători plătite pentru părinți pentru educație online

• Alocații pentru navetă

• Indemnizații pentru șomaj tehnic

Pentru fiecare subvenție, doamna Jano a evidențiat „capcanele” care trebuie evitate atunci când solicită subvenții și pentru fiecare subvenție în parte, câți bani au avut la dispoziție, când se vor epuiza și când vor fi disponibili din nou.

În plus, doamna Jano a vorbit despre procesul de solicitare a sprijinului, pentru care Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă a construit singura platformă online din țară, pe care mai multe județe au cerut deja să o folosească, iar o standardizare națională a început să construiască acest sistem. Această interfață online este www.locuridemuncaharghita.ro

După prezentarea doamnei Jano Edit, participanții au profitat de ocazie pentru a pune întrebări și au formulat o serie de întrebări, iar directorul a răspuns la fiecare întrebare, spre marea satisfacție a participanților.