STUDIU DE FEZABILITATE AL CĂMINULUI CULTURAL VALEA-STRÂMBĂ/MEGVALÓSÍTHATÓSÁGI TANULMÁNY A TEKERŐPATAKI KULTUROTTHON TELJES FELÚJÍTÁSARA2017 octombrie
4600
Valea Strâmbă - Gyergyótekerőpatak
Descrierea investitiei / A beruházás leírása
A tekerőpataki kultúrotthon tetőszerkezete a Kaláka program keretén belül illetve a nyílászárók részleges cseréje Hargita Megye Tanácsának támogatásával sikeresen lezárult. Szükségszerűek a teljes felújítási munkálatok.
Obiectivul investiției / A beruházás általános és sajátos célja
Célunk egy olyan helyiség biztosítása, ahol kulturális eseményeknek, valamint különböző rendezvényeknek ad helyet a kultúrotthon.
Justificarea necesităţii finanţării / A támogatási kérelem megalapozása
A teljes felújításhoz megvalósíthatósági tanulmányra, tervezési témára, szakértői véleményre, topográfiáravan szükség. A tanulmányba előírt munkálatok értékét a jövő évi költségvetésbe bele szeretnénk foglalni, közbeszerzési eljárást elindítani illetve az árverést levezetni. Ezen tanulmányok értéke 60.000 lej. Gyergyóújfalu Község 30000 lej önrésszel rendelkezik, ezért kérjük a Megyei Tanács hozzájárulását 30000 lejjel, a fent említett projekt megvalósításához.
Potenţialii beneficiari ai investiției / A beruházás célcsoportjai
A célcsoport Gyergyótekerőpatak teljes lakossága,valamint a környező települések. Ugyanakkor a Tarisznyás Márton iskola diákjai-fellépéseikkor ,a Fúvószenekar-próbáikon.Tánccsoport tagjai próbákon és fellépéseken rendszeresen használják a termet.
Stadiul actual al investiției / A beruházás jelenlegi helyzete
A tetőszerkezet fel van újítva, a nyílászárók részlegesen ki vannak cserélve. Célunk a kultúrotthon mielőbbi rendbetétele, külső és belső munkálatokkal.

Procentul de implementare a investiţiei în momentul solicitării / A beruházás állapota az igényléskor

1% - 10%