Construire de stradă de acces pietonal între centrul Comunei Cîrța și Pationoar Artificial Felcsík/Gyalogos utca kialakítása Karcfalva Község központja és a Felcsíki Műjépálya között2017 octombrie
9600
Cârța - Karcfalva
Descrierea investitiei / A beruházás leírása
A szóban forgó beruházás egy gyalogos utca megnyitása, és kialakítása amely által a község központjából meg lehet közelíteni gyalogosan a Felcsíki Műjégpályát. Az idei évben a helyi tanács megvásárolt egy ingatlant, amely eddig a CEC Bank tulajdonában volt. Ez az ingatlan egy 1592 négyzetméteres területet foglal magába, rajta épületekkel. A terület elhelyezkedése révén kiválóan alkalmas, hogy egy utcát nyissunk rajta a gyalogosoknak, akik a jégpályára mennek. Az utca kialakítása során a felület térkővel való burkolására van szükség illetve az utca kerítéssel való elválasztására az ingatlan többi részétől.
Obiectivul investiției / A beruházás általános és sajátos célja
A beruházás általános célja, hogy egy gyalogos utca által összekössük a községközpontot a jégpályával. A sajátos cél, hogy megkönnyítsük azoknak a jégpálya-látogatóknak a dolgát, akik a községből, gyalogosan érkeznek a jégpályához. Egy másik sajátos cél, hogy tehermentesítsük a jégpálya parkolóját azáltal, hogy az autóval érkező jégpálya-látogatók igénybe vehetik a község központjában elhelyezkedő parkolóhelyeket, mivel innen, a központból majd könnyedén megközelíthető lesz gyalogosan a jégpálya.
Justificarea necesităţii finanţării / A támogatási kérelem megalapozása
Mint ismeretes a Felcsíki Műjégpálya a Karcfalvi Mártonffy György Általános Iskola jégpályájából lett átalakítva az évek során. Éppen ezért sokáig az iskola udvarán keresztül közelíthették meg a községközpontból a gyalogosok. Azonban a jelenlegi törvénykezés szerint az iskola udvara zárt kell legyen minden irányból, így jó ideje nem használható erre a célra. Nagyon sokan jelezték ind a községből, mind a környékbeli községekből, hogy jó lenne egy gyalogos utca, amelyen a központból meg lehet közelíteni a jégpályát. Ezért volna elengedhetetlenül fontos, hogy a fenti utcát kialakítsuk, hisz nagy igény van rá. Ezen kívül pozitív irányban átalakulna a község központja, amely turisztikai szempontból is nagyon előnyöz lenne.
Potenţialii beneficiari ai investiției / A beruházás célcsoportjai
A beruházás elsődleges célcsoportja azok a községlakók, akik gyalog járnak a jégpályára. Ezek elsősorban gyerekek, de sok felnőtt is ide tartozik. Ez megközelítőleg 1300 személyt jelent. Egy másik célcsoport a Csíkszeredából, vagy a környékbeli községekből érkezők. Ez megközelítőleg 2000 személyt jelent.
Stadiul actual al investiției / A beruházás jelenlegi helyzete
A beruházás első és legfontosabb lépése megtörtént: Az önkormányzat megvásárolta azt az ingatlant, amelyen keresztül a gyalogos utcát meg lehet nyitni.

Procentul de implementare a investiţiei în momentul solicitării / A beruházás állapota az igényléskor

26% - 50%