Biblioteca Judeţeană Kájoni János
Prezentări de cărţi, întâlniri cu scriitori, prelegeri, expoziţii
Întâlnire cu scriitorul Adrian Lesenciuc - lansarea romanului „Balada”
Miercurea Ciuc - Csíkszereda
Vineri, Aprilie 23, 2021 - 16:00
0 ron
Responsabil program: Kelemen Katalin
Vineri, 23 aprilie, începând cu ora 16, cu ocazia Zilei Internaţionale a Cărţii şi a Zilei Bibliotecarilor din România, scriitorul Adrian Lesenciuc se întâlneşte cu cititorii din Miercurea-Ciuc la Biblioteca Judeţeană "Kájoni János"

În cadrul întâlnirii va fi lansat romanul Balada, inspirat din viaţa compozitorului Ciprian Porumbescu, autorul romanului şi ilustrul său personaj având descendenţă comună. Scriitorul Adrian Lesenciuc va fi însoţit la întâlnire de Ionel Simota, Laurenţiu Ciprian Tudor şi Ionela Ramona Moldovan, în calitate de interlocutori.

În acord cu reglementările sanitare în vigoare, numărul participanţilor este limitat la 30. Peste acest număr, cei interesaţi se pot conecta online la linkul meet.google.com/usy-oakd-vhm, începând cu ora 16.

Romanul biografic „Balada”, apărut recent la editura CREATOR, este scris de Adrian Lesenciuc, descendent din familia Golembiovschi-Porumbescu. Povestea acestei familii, în parte ilustrată prin filmul românesc Ciprian Porumbescu (1973), regizat de Gheorghe Vitanidis, cu Vlad Rădescu și Emanoil Petruț în rolurile lui Ciprian și Iraclie, este dusă mai departe, la fel cum ecourile cântecelor marelui compozitor român sunt amplificate mereu. Autorul romanului este președintele filialei Braşov a Uniunii Scriitorilor din România.