Proiectare DALI-Modernizarea și reabilitarea drumului comunal DC 34 în Comuna Dealu, Județul Harghita2017 octombrie
6500
Dealu - Oroszhegy
Descrierea investitiei / A beruházás leírása
A DC 34-es községi út rendbetétele már hosszú idő óta várat magára. Számos igény, kérés érkezett a lakosságtól, a civil szervezetektől a 134 B-s Megyei utat Székelyszenttamással összekötő, illetve az Ülkén és Székelyfancsalon áthaladó DC 34-es községi út rendbetételére, amely már évek óta nagyon rossz állapotban van. Az út javítási munkálatokhoz szükséges a beavatkozási munkálatok értékesítési dokumentációnak az elkészítése (DALI).
Obiectivul investiției / A beruházás általános és sajátos célja
A DC 34-es községi út rendbetétele az egyik legfontosabb beruházás Oroszhegy községben, mivel 3 falut is érint, ezért indokolt a Székelyszenttamást, Ülkét és Fancsalt összekötő, a községközpontba és Székelyudvarhely felé is egyaránt vezető útat mielőbb rendbetenni, hogy a gyerekek jó úton járhassanak iskolába, az ingázók pedig időben és zökkenőmentesen eljuthassanak a munkahelyekre, a nyugdíjasok az orvoshoz, vagy a különböző programokra, rendezvényekre. Jelenleg nagy a sár, sok a kátyú úgy a falvak között, mint a falvakon kívüli szakaszokon. Éppen ezért szeretnénk év végéig befejezni. Szeretnénk jó utat biztosítani az itt élők számára és ugyanakkor vonzóvá is tenni a beköltözni vágyók,illetve a turisták számára egyaránt. Ahhoz, hogy élhető települések legyenek és vonzóvá váljanak ezek a kis falvak, az elsődleges szempont a jó út megléte. Ennek tudatában szeretnénk a beavatkozási munkálatok értékesítési dokumentációját (DALI) elkészíteni a Megyei Tanács támogatásával. .
Justificarea necesităţii finanţării / A támogatási kérelem megalapozása
A DC 34-es községi út rendbetétele kulcsfontosságú és nagy prioritást élvez. Mivel az érintett falvak közel vannak Székelyudvarhelyhez ezért sokan ki szeretnének költözni Ülkébe Fancsalba és Székelyszenttamásra. Szeretnénk jó utat biztosítani az itt élők számára és ugyanakkor vonzóvá is tenni a beköltözni vágyók,illetve a turisták számára egyaránt. Ahhoz, hogy élhető települések legyenek és vonzóvá váljanak ezek a kis falvak, az elsődleges szempont a jó út megléte. A munkát csak kisebb részben áll módunkban finanszírozni, ezért a beavatkozási munkálatok értesítési dokumentációjának elkészítésére(DALI) szeretnénk igényelni Hargita Megye Tanácsától a támogatást .
Potenţialii beneficiari ai investiției / A beruházás célcsoportjai
Ülke, Fancsal, Szenttamás teljes lakossága, összesen 700 fő. - Gyermekek, tanulók - Felnőttek, ingázók, munkavállalók - Fiatal családosok - Nyugdíjasok, idősek - Civil szervezetek - turisták
Stadiul actual al investiției / A beruházás jelenlegi helyzete
Elkészült a DALI közbeszerzése, megkötöttük a szerződést a tervezővel.

Procentul de implementare a investiţiei în momentul solicitării / A beruházás állapota az igényléskor

1% - 10%