Reparatii curente la drumul de acces la Centrul de Vizitare in Poiana Narciselor2017 octombrie
Dealu - Oroszhegy
Descrierea investitiei / A beruházás leírása
Ezen útszakasz megjavítása nagyon- nagyon fontos nem csak azért mert a falu egyik legszebb részén halad át hanem ezen útszakasz összeköti a falut azzal a hellyel ahol évente több alkalommal különböző rendezvényekre kerül sor, amely rendezvényeken nem csak a község apraja- nagyja vesz részt hanem számtalan belföldi és külföldi turista is. Ez a hely a Nárciszrét amely közepében a Látógatóközpont ad helyet a sok rendezvénynek mint a Néptánc táborok,Baranta táborok,Nárciszfesztivál,Szilva napok stb.
Obiectivul investiției / A beruházás általános és sajátos célja
Ezen útszakasz megjavítása nagyon- nagyon fontos nem csak azért mert a falu egyik legszebb részén halad át hanem ezen útszakasz összeköti a falut azzal a hellyel ahol évente több alkalommal különböző rendezvényekre kerül sor, amely rendezvényeken nem csak a község apraja- nagyja vesz részt hanem számtalan belföldi és külföldi turista is. Ez a hely a Nárciszrét amely közepében a Látógatóközpont ad helyet a sok rendezvénynek mint a Néptánc táborok,Baranta táborok,Nárciszfesztivál,Szilva napok stb. Célja, hogy a bekötő úttal lehetővé tegyük a biztonságos bejárást a rendezvények idején, autóval, autóbuszokkal.
Justificarea necesităţii finanţării / A támogatási kérelem megalapozása
Eddig nehezen lehetett a Nyúládi erdei útról a Látogatóközponthoz eljutni, főleg amikor hang- és fénytechnikát kellett szállítani, vagy a gyerekeket a különböző rendezvényekre. Az új bekötőúttal mindez könnyebbé válna.
Potenţialii beneficiari ai investiției / A beruházás célcsoportjai
Közvetett érintettek a helybéli lakósok,gyerekek,tanulók, felnőttek, munkavállalók, vállalkozók, nyugdíjasok,civil szervezetek. Közvetlen érintettek a község teljes lakóssága, belföldi és külföldi turisták.
Stadiul actual al investiției / A beruházás jelenlegi helyzete
Nekifogtunk az út felújításához, de önerőből nem tudjuk befejezni, a munka több mint fele részét szeretnénk Hargita Megye Tanácsának támogatásával elvégezni

Procentul de implementare a investiţiei în momentul solicitării / A beruházás állapota az igényléskor

1% - 10%