Reabilitare clădire și internat școală (ferestre și podea) - la Colegiul Tehnic Bányai János / Bányai János Műszaki Szakközépiskola kollégium fiú részlegének felújítása2017 octombrie
Odorheiu Secuiesc - Székelyudvarhely
Descrierea investitiei / A beruházás leírása
A beruházás helyi összefogással történik, az iskolának építész szakosztályai vannak, akik ténylegesen részt vesznek a munkálatokban. Ugyancsak be fog segíteni az iskola alapítványa, Imecs László Alapítvány. Fokozottan nagy figyelmet szánunk, hogy helyi építő ipari anyagokat használjunk.
Obiectivul investiției / A beruházás általános és sajátos célja
A székelyudvarhelyi Bányai János Műszaki Szakközépiskola kollégiuma 1975-ben épült, komolyabb följavításra sohasem került sor. 2016-ban sikerült a lány részleg mosdóinak és több szobájának helyretétele. Berendezése, bútorzata elavult.
Justificarea necesităţii finanţării / A támogatási kérelem megalapozása
A kollégium befogadó képessége 140 fő. Az iskola tanulóinak 62 százaléka nem székelyudvarhelyi, ezekből többen ingáznak, mások pedig bentlakók. Remélhetően, amennyiben a beruházás megtörténik, a tanulók szívesebben választanak egy korszerű bentlakást, mint ingázást, ennek következmény, hogy több időt tudnak szánni tanulásra.
Potenţialii beneficiari ai investiției / A beruházás célcsoportjai
Jelenleg 125 tanuló igényli a bentlakást. Minden szinten egy-egy tanuló szoba van, ezeket korszerűsítve jobb tanulmányi eredményeket várunk. Nőni fog a szobák kényelmi foka, jobb körülmények között történhet a tisztálkodás.
Stadiul actual al investiției / A beruházás jelenlegi helyzete
Jelenleg létezik egy 1975-ben átadott kollégium, melynek állagát próbáltuk megőrizni, de eléggé le van lakva. 2017-ben a lány részleget sikerült részlegesen rendbetenni. Abban az esetben, ha nem sikerül most korszerűsíteni, a közeljövőben komoly károk keletkezhetnek.

Procentul de implementare a investiţiei în momentul solicitării / A beruházás állapota az igényléskor

0%