Dotare IT (tablă interactivă, laptop, imprimantă) la Școala Generală Bethlen Gábor / Bethlen Gábor Általános Iskola informatikai infrastruktúrájának fejlesztése2017 octombrie
Odorheiu Secuiesc - Székelyudvarhely
Descrierea investitiei / A beruházás leírása
A beruházás célja a Bethlen Gábor Általános Iskola informatikai felszereltségének fejlesztése interaktív táblák, laptopok és nyomtatók beszerzése által.
Obiectivul investiției / A beruházás általános és sajátos célja
Általános célok: a tanulás és oktatás feltételeinek javítása, amely által az iskola tanulóinak az esélyei növekedhetnek, hogy a helyi középiskolákban sikeresebben felvételizhessenek. Sajátos célok: a tanulók digitális kompetenciájának fejlesztése, a tanári tevékenység hatékonyságának növelése.
Justificarea necesităţii finanţării / A támogatási kérelem megalapozása
A korszerű informatikai eszközök nagyobb mértékben való használata lehetőséget biztosít arra, hogy hatékonyabb legyen a tanítás folyamata. Kulcsfontosságú tantárgyak oktatásánál lehet jelentősége a modern eszközök használatának. A román és az angol nyelv elsajátítása közvetlenül is hatással lehet a továbbtanulásra, a későbbi munkahely-keresésre és végül a szülőföldön maradásra.
Potenţialii beneficiari ai investiției / A beruházás célcsoportjai
Az interaktív táblákat és a laptopokat évfolyam szinten használnák diákjaink és a tanárok. A célcsoportot képező három évfolyamon 7 osztály, 183 tanuló jár. A nyomtatók a teljes felső tagozatot kiszolgálnák: a felső tagozaton 215 diák jár. A beruházás közvetlen hatása: a tanórák színesebbé és hatékonyabbá tétele, a hiányzó tankönyvek helyettesítése digitális tankönyvekkel. Közvetett hatás: jobb tanulmányi eredmények.
Stadiul actual al investiției / A beruházás jelenlegi helyzete
Iskolánk már rendelkezik két interaktív táblával. Mindkét tábla pozitív hatása közvetlenül érzékelhető. Húsz pedagógus vett részt az eszköz használatára vonatkozó szakmai továbbképzésen,, így valóságos igény mutatkozik az interaktív táblák beszerzésére. Ezzel a beruházással sikerülne az erre a területre irányuló igényt kielégíteni és a tanítás korszerű feltételeit megteremteni.

Procentul de implementare a investiţiei în momentul solicitării / A beruházás állapota az igényléskor

0%