Achizitie echipamente in vederea dotarii serviciului public voluntar pentru situatii de urgenta al comunei Meresti (A homoródalmási önkéntes tűzoltók eszköztárának bővítése)2017 octombrie
16500
Merești - Homoródalmás
Descrierea investitiei / A beruházás leírása
Comuna Meresti prin programul LEADER masura 322 L in anul 2015 a achizitionat o autospeciala de pompieri multifunctionala. Dupa realizarea achizitiei echipa de pompieri voluntari a fost reorganizat in prezent desfasoare urmatoarele activitati: activitati de informare, prevenire, verifica modul de aplicare a normelor PSI, asigura interventii pentru stingerea incendiilor, salvarea, acordarea primului ajutor. Pe langa utilajul respectiv in anul 2017 am primit in donatie o autospeciala marca STEYR BRONCO de la Federatia Maghiara Protectia impotriva Incendiilor pentru care a fost construit un garaj Pe langa utilajele achizitionate este necesar dotarea pompierilor voluntari cu echipamente de protectie.
Obiectivul investiției / A beruházás általános és sajátos célja
Obiectivul general al investitiei il reprezinta inbunatatirea accesului la serviciile publice de baza pentru populatia din Meresti, respectiv localitatiile vecine. Obiectivul specific este dotarea echipamente de protectie pentru serviciul voluntar pentru situatii de urgenta al comunei Meresti.
Justificarea necesităţii finanţării / A támogatási kérelem megalapozása
Misiunea principala este de a asigura cetatenilor de comuna, bunurile materiale individuale si colective ale acestora, valorile de patrimoniu si factorilor de mediu siguranta si protectia impotriva efectelor dezastrelor naturale. Protectia individuala si securitate a pompierilor voluntari. Potentiali beneficiar vor fii Locuitorii comunei Meresti, localitatiile vecine Ocland, Lueta si Martinis.
Potenţialii beneficiari ai investiției / A beruházás célcsoportjai
Voluntarii din echipele de interventie in mod direct 10 persoane care vor folosi echipamentele de protectie, respectiv 40 de persoane care vor folosii echipamentele cumparate, in mod indirect locuitorii comunei Meresti 1330 persoane respectiv localitatile vecine (Ocland, Martinis, Lueta) aproximativ 6000 de persoane.
Stadiul actual al investiției / A beruházás jelenlegi helyzete

Procentul de implementare a investiţiei în momentul solicitării / A beruházás állapota az igényléskor

76% - 100%