Revizie tehnică Staţie de epurare2017 octombrie
5000
Tulgheș - Gyergyótölgyes
Descrierea investitiei / A beruházás leírása
Revizie tehnică Staţie de epurare. Schimbare debimetru, tuburi ultraviolete, amenajare loc de depozitare, dejecţii, achiziţionare sistem de supraveghere portabil, pentru ţevi.
Obiectivul investiției / A beruházás általános és sajátos célja
Sistemul de apă şi canalizare în comuna Tulgheş funcţionează de 10 ani. Modelul staşiei de epurare este din Polonia, piese pentru remedierea defecţiunilor aproape nu se mai găsec în comerţ. Din defecţiunile de pe parcursul anilor Comuna Tulgheş, prin operatorul regional, prin întreţinere în sistem propriu, pierderile sunt foarte mari, deoarece nu funcţioneză la capacităţile proiectate. În sitem propriu staţia este întreţinută prin contract de colaborare, cu firmă privată din comuna Tulgheş, astfel creând 1 loc de muncă în localitate, cu posibilitatea de a crea altele, deoarece în colaborare cu comuna Corbu se dezvoltă reţeau de apă.
Justificarea necesităţii finanţării / A támogatási kérelem megalapozása
-Reducerea cheltuielilor -Reducerea poluării -Refolosirea nămolului din staţia de epurare în scopuri agricole(îngrăşăminte)
Potenţialii beneficiari ai investiției / A beruházás célcsoportjai
-2000 de persoane, respectiv 1230 de gospodării -Mediul şi apele Române -3600 locuitori al Comunei Tulgheş, prin reducerea cheltuielilor aferente exploatării
Stadiul actual al investiției / A beruházás jelenlegi helyzete
0%

Procentul de implementare a investiţiei în momentul solicitării / A beruházás állapota az igényléskor

0%