Dokumentáció elkészítése a Kászon községi utak, utcák javítására / Întocmirea documentației pentru investiția ”Modernizare drumuri publice în comuna Plăieșii de Jos”

Anexa nr. 1.



Către Consiliul Judeţean Harghita
Hargita Megye Tanácsa részére


Notă de fundamentare a cererii de investiţie sau a programului de dezvoltare locală / Beruházási vagy helyi fejlesztési program adatlap



Titlul proiectului de investiţie sau a programului de dezvoltare locală / A beruházás vagy helyi fejlesztési program megnevezése: 

Dokumentáció elkészítése a Kászon községi utak, utcák javítására / Întocmirea documentației pentru investiția ”Modernizare drumuri publice în comuna Plăieșii de Jos”

LOCAŢIA DE IMPLEMENTARE A INVESTIŢIEI / A BERUHÁZÁS MEGVALÓSÍTÁSÁNAK HELYSZÍNE
Marcarea locaţiei / Helszín megjelölése: 
Localitatea / Helység: 
Plăieșii de Jos - Kászonaltíz
Adresa / Postacím: 
Kászonaltíz, Főút, hsz. 235, Hargita megye, postai kód: 537235
DESCRIEREA INVESTIŢIEI / A BERUHÁZÁS LEÍRÁSA
Descrierea investiției sau a programului de dezvoltare localő/ A beruházás vagy a helyi fejlesztési program leírása: 
Kászon községben feljavítást igényel kiemelten 7 km útszakasz, mely munkálat Kászonaltíz, Kászonfeltíz, Kászonjakabfalva falvakat érinti és könyebben megközelíthetővé teszi a közérdekű intézményeket. A megjelölt munkálat hozzásegít a forgalom akadálymentesítéséhez. A csatornázási munkálatok befejeződtek és ezeken az útszakaszokon megrongálódott az útfelület, ezért új aszfaltszőnyeg készítése szükséges.
Scopul și obiectivele investiției sau a programului de dezvoltare locală/ A beruházás vagy helyi fejlesztési program céljai: 
7 km községi út, utca feljavítása a fő cél, ezen útszakaszok leaszfaltozása, mivel a csatornázási munkálatok miatt nagyon megrongálódott. A feljavítást igénylő útszakaszokon helyezkednek el egyes közérdekű intézmények, mint például óvoda, iskola, élelmiszerüzlet, közbirtokosság, kultúrotthon és ezek könnyebb megközelítését teszi lehetővé a megjelölt projekt.
Justificarea necesităţii finanţării / A támogatási kérelem megalapozása: 
Befejeződtek a csatornázási munkálatok és ezeken az útszakaszokon megrongálódott az útfelület, ezért új aszfaltszőnyeg készítése szükséges. A községközpont könnyebb megközelítése érdekében.
Potenţialii beneficiari - grupuri ţintă cuantif / Célcsoportok – számszerűsítve is (ha ez lehetséges): 
A kiijelölt útszakaszok Kászonaltíz, Kászonfeltíz, Kászonjakabfalva falvakat érinti, megközelítőleg 1842 személy lakja ezeket a falvakat.
INTERACŢIUNE / KÖLCSÖNHATÁS
Relaţia cu alte programe, strategii, proiecte / Programokkal, stratégiákkal, projektekkel való kölcsönhatása
Program
Denumire / MegnevezésMod de relaţionare / Kölcsönhatások
PNDL
Kivitelezés, finanszírozás
Strategie / Stratégia
Proiect / Projekt
Documente, poze / Dokumentumok és képek
Képek / Poze: