Centrul Cultural Judeţean Harghita
Programe culturale pentru judeţul Harghita
teatru de păpuși "Diófácska" în prezentarea Teatrului de Păpuși HalVirág
Lunca de Jos - Gyimesközéplok
Marţi, Noiembrie 10, 2020 - 10:00
1 600 ron
Responsabil program: Silló Dalma Orsolya
 

Din păcate, din cauza reglementărilor nr. 935/05.11.2020, cele două spectacole  de teatru de păpuși Diófácska al Asociației Halvirág planificat la data de  10 noiembrie 2020 vor fi amânate, dar nu pentru totdeauna, pentru că sperăm că va veni momentul în Casa Cultură di Lunca de Jos și din Valea Rece va fi plină de copii care râd. Să urmăm instrucțiunile și să avem grijă de noi înșine și unul de celălalt!

 

 

Scopul programului este dezvoltarea activităţii căminelor culturale din mediul rural, facilitarea mobilităţii spectacolelor profesionale de dans, spectacole folclorice, concerte de muzică clasică, spectacole de teatru realizate în așezările cu o activitate culturală redusă sau inexistentă al judeţului Harghita.

Misiunea programului este de a asigura accesibilitatea laspectacolele, valorile culturale create în judeţ, pentru un public cât mai larg şi dezvoltarea activităţilor căminelor culturale.

În cadrul programului au prioritate localităţile defavorizate, greu accesibile, sau cu activitate culturală redusă sau inexistentă. Prin acest program sprijinim spectacole profesionale, astfel dorim să contribuim la accesul unui public cât mai larg la spectacolele culturale produse în judeţ.

 

În data de 10 noiembrie 2020, de la ora 10 în Casa de Cultură Lunca de Jos și de la ora 12 în Casa de Cultură din Valea rece copiii pot urmări spectacolul de păpuși intitulat Diófácska în prezentarea Teatrului de Păpuși HalVirág. În urma basmului popular ceangăi a fost scrisă de Bágos Virág și Tamás Boglár.

Interpreți: Baricz-Tamás Imola, Borsos Virág, Tamás Gyopár Cântec: Dragă Tamás Hanga Scenografia: Tamás Anikó Marionete: Borsos Virág, Tamás Anikó