Kanyad Kozseg helyi fejlesztesi programja2020
100000
Ulieș - Kányád
Descrierea investitiei / A beruházás leírása
Foarte multe baloti atat rotunzi cat si patrati din paie raman nefolositi la fermieri ,atat primavara cat si toamna,care vor fi dusi undeva pe camp si vor fi arsi sau descarcati undeva pe interzis.Vrem ca acele baloti sa fie adunati la un loc unde pot fi prelucrat pentru peleti.
Obiectivul investiției / A beruházás általános és sajátos célja
Scopul nostru este ca acele baloti care in urma urmei vor fi aruncati,arsi sa fie prelucrati si folosit ca material prima de incalzire. Fermierii care nu mai au nevoie sa nu pot folosi balotile din anii anteriori vor fi prelucrati, stimuland ecologizarea terenurilor,respectiv schimbarea gandiri ca acel material care arde zile-saptamani intregi undeva pe camp este foarte bun pentru incalzirea locuintei,fermei etc. Cei ramasi fara munca pot fi angajati ca sa se aduna acele baloti si sa prelucreze.
Justificarea necesităţii finanţării / A támogatási kérelem megalapozása
In fiecare an Comunitatea cat si Institutiile Publice din comuna Ulies confrunta cu problema achizitionarii materialului lemnos pentru perioada rece in afara ca aproape fiecare gospodarie are in proprietate padure,legislatia silvica actuala nu permite exploatarea masei lemnoase cum a fost in anii anteriori ceea ce a majorat valoarea lemnului de incalzire.Mai mult, padurile din comuna sunt foarte rarite si exista problema reala ca in urmatoarea perioada locuitori nu vor primi lemn de foc.
Potenţialii beneficiari ai investiției / A beruházás célcsoportjai
In primul rand institutiile publice din comuna: Primarie,Scoli,dispensar medical,dispensar veterinar,biserici etc si nu in ultimul rand beneficiarii din comuna.(persoane juridice si persoane fizice,varstnici,persoane marginalizate,fermieri ect.)
Stadiul actual al investiției / A beruházás jelenlegi helyzete
In primul rand am reusit sa convingem pe oameni/fermieri sa nu arde sa nu arunce balotile de paie sa stocheze ca for fi prelucrate.

Procentul de implementare a investiţiei în momentul solicitării / A beruházás állapota az igényléskor

0%