Infiintarea unei capacitati de producere energie termică din biomasă în comuna Siculeni2020
300000
Siculeni - Madéfalva
Descrierea investitiei / A beruházás leírása
Comuna Siculeni a inițiat un proiect pe POIM 6.1, prin care va fi înființat un sistem de producere de energie termică din biomasă. Sistemul va încălzi toate clădirile publice al comunei Siculeni: primăria, școli, grădinițe, căminul cultural. Cu scopul de a putea realizara proiectul, primăria comunei Siculeni trebuie să achiziționeze un teren extravilan, precum și un Plan Urbanistic Zonal pentru terenul pe care va fi construită centrala termică de biomasă. Cheltuielile pentru achiziționarea terenului, a Planului Urbanistic Zonal și a studiilor necesare ajung la o valoare de 385.000 lei. Mentionam faptul ca in anul 2019 Consiliul Judetean Harghita a repartizat o suma de 110.000 lei pentru finantarea acestui proiect, dar suma nu a fost inca virata pe contul Comunei Siculeni.
Obiectivul investiției / A beruházás általános és sajátos célja
Scopul investitiei este de a minimaliza emisiile de carbon si costurile de incalzire a cladirilor publice din Siculeni. Momentan fiecare cladire are un sistem de incalzire proprie, cu cazan propriu ceea ce inseamna costuri foarte ridicate pentru incalizarea cladirilor.
Justificarea necesităţii finanţării / A támogatási kérelem megalapozása
In acest momemt clădirile publice din Siculeni sunt încălzite separat, câte un cazan separat în fiecare clădire, cu combustibil solid. Comuna Siculeni dorește să realizare un sistem eficient de încălzire pentru încălzirea clădirilor publice, cu biomasă.
Potenţialii beneficiari ai investiției / A beruházás célcsoportjai
Grupul țintă: locuitorii comunei, mai ales copii din grădinița și din școli și cei care folosesc clădirile publice, precum căminul cultural sau primăria.
Stadiul actual al investiției / A beruházás jelenlegi helyzete
In acest moment investiția se află în stadiul de proiectare (studii de fezabilitate, PUZ, avize etc)

Procentul de implementare a investiţiei în momentul solicitării / A beruházás állapota az igényléskor

1% - 10%