Înființare rețea de gaze naturale in comuna Santimbru, judetul Harghita2020
100000
Sântimbru - Csíkszentimre
Descrierea investitiei / A beruházás leírása
În prezent locuitorii comunei Sântimbru, precum şi instituţiile publice şi agenţii economici consumă pentru încălzirea locuinţelor, prepararea apei calde menajere şi a hranei drept combustibili: lemne, curent electric, butelii cu GPL, butan, panouri solare etc. În vederea creşterii gradului de confort al acestora şi pentru dezvoltarea economică a zonei este necesară şi oportună investiţia privind înfiinţarea rețelei de gaze naturale în comuna Sântimbru, jud. Harghita. Infiintarea rețelei de gaze naturale in comuna Sântimbru creaza posibilitatea atragerii de investitori si nu in ultimul rand ridicarea nivelului de trai a locuitorilor comunei .Infiintarea rețelei de gaze naturale in comuna Sântimbru, jud. Harghita presupune realizarea unui sistem de alimentare cu gaze naturale a consumatorilor din zona sus mentionata, pe o lungime de 15 Km. Pentru realizarea acestei investiții se necesita achiziționarea serviciilor de proiectare - elaborare proiect faza SF, inclusiv avize, acorduri prevazute in CU, dimensionarea sistemului de distributie gaze naturale, studii de teren-Studiu de reambulare topografică inclusiv aviz ANCPI, studiu geotehnic, avize autorizatii speciale (subtraversare CF).
Obiectivul investiției / A beruházás általános és sajátos célja
Investiția are ca scop introducerea gazelor naturale în gospodăriile individuale, instituții și societăți comerciale din comuna Sântimbru, în vederea ridicării nivelului de trai al populației prin mărirea substanțială a gradului de confort al gospodăriilor din mediul rural. Obiectivul investitiei este realizarea unei investitii durabile care va fi integrata in infrastructura existenta si corelata cu investitiile viitoare, in vederea conformarii cu cerintele legislatiei in vigoare.
Justificarea necesităţii finanţării / A támogatási kérelem megalapozása
Investiția are în vedere facilitarea și ridicarea nivelului de trai si confort în comuna Santimbru. In prima faza se va proceda la achizitionarea serviciilor de proiectare - elaborare proiect faza SF, inclusiv avize, acorduri prevazute in CU, dimensionarea sistemului de distributie gaze naturale, studii de teren-Studiu de reambulare topografică inclusiv aviz ANCPI, studiu geotehnic, avize autorizatii speciale (subtraversare CF).
Potenţialii beneficiari ai investiției / A beruházás célcsoportjai
Locuitorii comunei Sântimbru, instituțiile și societățile comerciale din comună.
Stadiul actual al investiției / A beruházás jelenlegi helyzete
Nu este cazul

Procentul de implementare a investiţiei în momentul solicitării / A beruházás állapota az igényléskor

0%