Construire şi dotare Hală şi Piaţă agroalimentară Remetea, jud. Harghita2020
600000
Remetea - Gyergyóremete
Descrierea investitiei / A beruházás leírása
Prezenta investiție prezintă un ansamblu de construcții în care se regăsesc spații deschise pentru desfacerea produselor, hală pentru legume - fructe, produse de carne și lactate, magazin produse industriale și un punct de alimentație publică tip bufet. Alte cerințe au fost cele de asigurarea parcărilor și de posibilități de acces neîngrădit. Acest ansamblu cu funcțiuni multiple de desfacere a produselor agro-alimentare și unor produse industriale va cuprinde următoarele elemente: - Hală pentru produse din carne și lactate, cu instalații frigorifice conform normelor în vigoare.- Hală pentru desfacere legume și fructe în perioada de iarnă (atunci când nu se poate realiza vânzarea în aer liber). - Un magazin pentru mărfuri industriale. - Un bufet pentru deservirea vânzătorilor dar și a cumpărătorilor (15-20 locuri). - Camere de cazare temporară pentru vânzătorii veniți din alte regiuni (10-12 locuri). - Cabinet sanitar veterinar pentru asigurarea controlului de specialitate - Depozite - Spații tehnice. Pe amplasament se vor realiza parcări pentru vizitatori și suprafețe carosabile pentru aprovizionare.
Obiectivul investiției / A beruházás általános és sajátos célja
Obiectivul investiției prezintă construirea și amenajarea unei piețe cu hală de desfacere.
Justificarea necesităţii finanţării / A támogatási kérelem megalapozása
Realizarea investiției se impune datorită insuficienței și caracterului strict sezonal al pieței actuale, care deasupra nu este dotată corespunzător pentru desfacerea produselor lactate și din carne.
Potenţialii beneficiari ai investiției / A beruházás célcsoportjai
Locuitorii comunei Remetea, precum și cei din localitățile apropiate.
Stadiul actual al investiției / A beruházás jelenlegi helyzete
Lucrările de execuție sunt în curs de desfășurare. Observație: În anul Consiliul Județean Harghita a aprobat finanțarea investiției în valoare de 700.000 lei, însă din care nu a transferat suma de 144.759 lei. Executantul și-a executat lucrări de construcții în valoare de 700.000 lei, iar diferența de 144.759 lei a fost suportată de Comuna Remetea.

Procentul de implementare a investiţiei în momentul solicitării / A beruházás állapota az igényléskor

50% - 75%