Construirea centru PSI cu săli de funcționare în comuna Satu Mare, județul Harghita2020
180000
Satu Mare - Máréfalva
Descrierea investitiei / A beruházás leírása
În Comuna Satu Mare în anul 2016 s-a înființat Asociația Pompierilor Voluntari ”Forras” care asigură sprijin pentru locuitorii comunei și pentru localitățile învecinate în caz de situații de urgențe. Comuna Satu Mare în cursul anului 2019 a cumpărat un imobil în zona centrală a comunei, care este corespunzător pentru realizarea unui centru PSI care va cuprinde remiza și garaj pentru mașini și utilaje, respectiv piese și unelte, iar pe mansardă vor fi realizate birouri, sala de ședință care este necesar pentru funcționarea corespunzătoare și în condiții bine organizate a asociației.
Obiectivul investiției / A beruházás általános és sajátos célja
Scopul acestei construcții este depozitarea corespunzătoare a mașinilor, dotărilor și echipamentelor de intervenţie, care sunt necesare pentru evitarea sau remedierea unei situații de incendiu sau alte situații de urgență.
Justificarea necesităţii finanţării / A támogatási kérelem megalapozása
Necesitatea acestei construcții constă în faptul că asociația a cumpărat un microbuz care este o condiție de bază pentru participare la concursuri și la sfârșitul anului curent urmează să primească o mașină de intervenție în donație din străinătate și la ora actuală nu există nici un loc corespunzător pentru depozitarea adecvată a acestora.
Potenţialii beneficiari ai investiției / A beruházás célcsoportjai
Potenţialii beneficiari direcți acestei investiţii vor fi locuitorii comunei, aproximativ 2 mii de oameni și persoanele aflate în stare de orice fel de criză.
Stadiul actual al investiției / A beruházás jelenlegi helyzete
Elaborarea proiectului de demolare a grajdului este în curs. În locul acestui grajd va fi construit centrul PSI.

Procentul de implementare a investiţiei în momentul solicitării / A beruházás állapota az igényléskor

1% - 10%