Întreținere drumuri de câmp în Comuna Cumani / Gyergyócsomafalvi mezei utak karbantartása2020
60000
Ciumani - Gyergyócsomafalva
Descrierea investitiei / A beruházás leírása
Gyergyócsomafalván az idei évben több mezei úton sikerült karbantartási munkálatokat végezni. Mivel a lakosság részéről megfogalmazódott az igény, hogy ezek a munkálatok más mezei utakon is legyenek elvégezve, a községvezetés szeretné lehetőség szerint folyatatni ezeket a munkálatokat. A munkálatokhoz használt kő helyi anyag, a község bányájából való, így az nem kerül pénzbe, de a gépi munka (terítés, hengerlés) és a szállítás igen, ennek a fedezésére igénylünk támogatást a Megyei Tanácstól.
Obiectivul investiției / A beruházás általános és sajátos célja
Általános cél: települési infrastruktúra karbantartása. Sajátos cél: 6 km. mezei út, kb. 18.000 m2 mezei út feljavítása, járhatóvá tétele, 2 km sánc kiásása.
Justificarea necesităţii finanţării / A támogatási kérelem megalapozása
Gyergyócsomafalva község a mezei útjainak felújítására adott le finanszíroási kérést Uniós alapokra, sajnos pontszám hiányában a pályázat nem lett nyertes, saját költségvetésből pedig nincs lehetőség nagyobb összeget erre a célra fordítani, ezért az utóbbi években karbantartási munkálatok lettek végezve a mezei utakon. Az idénre tervezett további munkálatokhoz az igényelt támogatást gépi munkára és szállításra szeretnénk felhasználni.
Potenţialii beneficiari ai investiției / A beruházás célcsoportjai
Azok a lakosok akiknek az éríntett területen vannak mezőgazdasági érdekeltségeik vannak mezőgazdasági érdekeltségeik valamint azok akik az adott szakaszon keresztül jutnak el területeikhez, kb. 500 fő.
Stadiul actual al investiției / A beruházás jelenlegi helyzete

Procentul de implementare a investiţiei în momentul solicitării / A beruházás állapota az igényléskor