Infintare parc interactiv de constientizare ecologica- finantare valoarii neeligibila a proiectului2020
110000
Racu - Csíkrákos
Descrierea investitiei / A beruházás leírása
Investitia se va realiza in curetea scoli generale Cserei Mihály din comuna Racu pe o suprafata de 600 mp. Parcul conceput este o combinare a terenurilor de joaca clasice si a potecilor tematice cu teme ecologice. Constructia va cuprinde elemente de joaca tematice, inovative, ca de exemplu; plimbând descălțat pot descoperi tipurile de roci (vulcanice, sedimentare, metamorfice) care se găsesc în regiune. Terenul de joacă va include un cerc de stâlpi cu diferite înălțimi (maxim 1 m) care reprezintă profilul de elevație a munților din jurul Depresiunii Ciucului, copii umblând pe acestea pot să învețe numele vârfurilor din Munții Harghita și Munții Ciucului. Pe lângă acestea terenul interactiv de joacă va include și alte obiecte legate de tematica valorilor naturale locale, ca de exemplu: macheta racului de râu, balansoar prin care pot să compară greutatea unor animale sălbatice din zonă, panouri interactive cu informații despre valorile naturale legate de cele două situl Natura 2000 în jurul comunei Racu. Pentru realizarea acestui proiect s-a obtinut un sprijin financiar nerambursabil de la Agentia Pentru Finantarea Investitiilor Rurale, care acopera in procent de aproximativ 65% valoarea investitiei.
Obiectivul investiției / A beruházás általános és sajátos célja
Scopul proiectului este realizarea unui parc cu elemente de educație ecologică, pentru a facilita sensibilizare ecologică a copiilor, a tinerilor si a locuitorilor din depresiunea Ciucului.
Justificarea necesităţii finanţării / A támogatási kérelem megalapozása
Pentru realizarea acestui proiect s-a obtinut un sprijin financiar nerambursabil de la Agentia Pentru Finantarea Investitiilor Rurale, care acopera in procent de aproximativ 65% valoarea investitiei, procentul de 35% reprezinta valoarea neeligibila a proiectului.
Potenţialii beneficiari ai investiției / A beruházás célcsoportjai
Locuitorii comunei Racu (1700 persoane), locuitorii comunelor invecinate ( aproximativ 6660 persoane).
Stadiul actual al investiției / A beruházás jelenlegi helyzete
S-a incheiat cotract de finatare cu Agentia Pentru Finantarea Investitiilor Rurale, s-a realizat Proiectul Tehnic, s-au obtinut acordurile si avizele necesare constructiei, urmeaza realizarea efectiva a investitiei.

Procentul de implementare a investiţiei în momentul solicitării / A beruházás állapota az igényléskor

50% - 75%