Infintarea distributiei de gaze naturale in zona ADI Forest- Comuna RACU2020
190000
Racu - Csíkrákos
Descrierea investitiei / A beruházás leírása
In prezent locuitorii comunei Racu, institutiile publice si agentii economici din comuna Racu folosesc pentru incalzirea locuintelor, prepararea apei calde menajere si a hranei drept combustibili: lemne, peleti, current electric. In vederea cresterii gradului de confort al acestora si pentru dezvoltarea economica a zonei este necesara şi oportuna investitia privind infiintarea distributiei de gaze naturale. Totodata investitia contribuie substantial la cresterea eficientei energetice si a securitatii furnizarii in contextul combaterii schimbarilor climatice. Infiintarea distributiei de gaze naturale in creaza posibilitatea atragerii de investitori si nu in ultimul rand ridicarea nivelului de trai a locuitorilor.
Obiectivul investiției / A beruházás általános és sajátos célja
Obiectivul investitiei este realizarea unei investitii durabile care va fi integrata in infrastructura existenta si corelata cu investitiile viitoare, in vederea conformarii cu cerintele legislatiei in vigoare. Proiectul propus urmareste inbunatirea situatiei sociale, economica, realizarea proiectului ajuta la alinierea la legislatia nationala si europeanaprivind protejarea mediului inconjurator.
Justificarea necesităţii finanţării / A támogatási kérelem megalapozása
Avand in vedere ca Comuna Racu are doua proiecte castigate pentru modernizarea infrastucturi rutiere, prin care se va realiza asfaltarea drumurilor din comuna, si aceste proiecte se afla deja in faza de licitatie, este foarte important ca investitia "Infintarea distributiei de gaze naturale" sa se realizeze inatinte inceperea lucrarilor de asfaltrare.
Potenţialii beneficiari ai investiției / A beruházás célcsoportjai
Locuitori Comunei Racu- aproximativ 756 gospodari.
Stadiul actual al investiției / A beruházás jelenlegi helyzete

Procentul de implementare a investiţiei în momentul solicitării / A beruházás állapota az igényléskor

26% - 50%