MODERNIZARE DRUM DE LEGĂTURĂ NECLASIFICAT CIMITIR ROMANO-CATOLIC-SAT PRELUCĂ, COMUNA GĂLĂUȚAȘ, JUDEȚUL HARGHITA2020
50000
Gălăuțaș - Galócás
Descrierea investitiei / A beruházás leírása
Drumul ce face obiectul prezentei investiții este cel care face legătura între Satul Gălăuțaș (reședința de comună)-Satul Prelucă- Pășunea comunală Padină-Făget. Acest drum a fost clasificat în categoria Drumurilor Comunale prin HCL Gălăuțaș nr. 20/29.01.2016 care a fost comunicată Consiliului Județean Harghita pentru promovarea proiectului de Hotărâre de Guvern, dar nu a fost publicată Hotărâre de Guvern în acest sens.
Obiectivul investiției / A beruházás általános és sajátos célja
Obiectivele generale și specifice ale acestei investiții sunt îmbunătățirea accesului spre drumul de legătură DC75, spre Cimitirul Romano-Catolic și spre Pășunea comunală Padină-Făget, respectiv asigurarea siguranței circulației în aceste zone.
Justificarea necesităţii finanţării / A támogatási kérelem megalapozása
Accesul spre locațiile amintite anterior se poate face greoi, doar cu căruța, tractor sau mașini de teren. Drumul traversează terenuri agricole particulare de pe care produsele animale și agricole se pot transporta foarte greu și cu costuri mari pentru cei 800 de proprietari. Un alt aspect important este faptul că în perioada de vară, din Satul Prelucă și din Pășunea Padină-Făget, unde există trei stâni cu vaci și una cu oi, laptele este transportat cu căruța, în bidoane, pe o distanță de 5 km până la drumul de acces pentru a fi preluat de mașina care îl colectează, dar în multe cazuri acesta nu mai îndeplinește condițiile calitative necesare, datorită căldurii.
Potenţialii beneficiari ai investiției / A beruházás célcsoportjai
Beneficiarii acestei investiții sunt toți locuitorii Comunei Gălăuțaș și, în special, locuitorii din Satul Prelucă și proprietarii de terenuri alăturate drumului.
Stadiul actual al investiției / A beruházás jelenlegi helyzete
12 %

Procentul de implementare a investiţiei în momentul solicitării / A beruházás állapota az igényléskor

11% - 25%