Alimentare rezervor de apă din puț forat în Comuna Suseni, Jud. Harghita - Ivóvíz ellátás fúrt kútból Gyergyóújfalu községben2020
300000
Suseni - Gyergyóújfalu
Descrierea investitiei / A beruházás leírása
Gyergyóújfalu ivóvízellátása Gyergyószentmiklósról történik. Az elmúlt években az aszályos évszakokban illetve rendszer meghibásodás következtében Tekerőpatakon nem volt biztosítva az ivóvíz szolgáltatás. Napjainkban nem megengedhető, hogy a háztartások napokig víz nélkül legyenek. A település fő megélhetési lehetősége az állattenyésztés, amelyben létfontosságú a vízellátás. A meglevő ivóvíz rendszer számára szeretnénk egy utánpotlási lehetőséget, melyet egy mély kútból táplálnánk.
Obiectivul investiției / A beruházás általános és sajátos célja
Célunk egy olyan szivattyúállomás létrehozása, mely biztosítaná főként Tekerőpatak vízellátását, ahol már többször volt probléma, valamint Kilyénfalva és Újfalu lakósainak a vízellátását a fent említett felmerülőproblémák esetén.
Justificarea necesităţii finanţării / A támogatási kérelem megalapozása
A rendszer kialakításához kút fúrásra, szivattyúállomás létrehozására és nyomóvezeték kiépítésére van szükség. A megvalósíthatósági tanulmány, a hidrológiai tanulmány, a technikai (kivitelezési) terv meg van. A megvalósíthatósági tanulmányt a Hargita Megyei Tanácsa támogatta 5.000 lejjel és a technikai (kivitelezési) tervet 50.000 lejjel. A munkálatokra az árverés befejeződött, a szerződés megkötődött, melynek az összértéke 1.236.677,71 lej, A kezdő parancs 02.09.2019 kiadódott és a munkálatok elkezdődtek. Ennek a munkálatnak a költségéhez szeretnénk a Megyei Tanács hozzájárulását kérni 583.028,53 lej értékben.
Potenţialii beneficiari ai investiției / A beruházás célcsoportjai
A beruházás közvetlenül érintett célcsoportja Tekerőpatak, Kilyénfalva és Gyergyóújfalu lakóssága, szám szerint 5114 lakós.
Stadiul actual al investiției / A beruházás jelenlegi helyzete
A megvalósíthatósági tanulmány, a hidrológiai tanulmány, a technikai (kivitelezési) terv meg van, a munkálatok elkezdődtek, a kút fúrás megtörtént és a vezetékek le több mint fele vannak fektetve.

Procentul de implementare a investiţiei în momentul solicitării / A beruházás állapota az igényléskor

50% - 75%